Nyhed

Earl Sweatshirt-lejren udtaler sig efter NorthSide-aflysning

GAFFA.dk – alt om musik

Rapperen kæmper med angst og depression

Som vi skrev i går, har Earl Sweatshirt aflyst sin koncert torsdag denne uge på NorthSide sammen med tre andre europæiske koncerter, og dermed er det anden gang på tre år, at den amerikanske rapper aflyser på NorthSide – første gang var begrudelsen madforgiftning. I går kunne NorthSide ikke få nogen begrundelse for aflysningen, men nu har repræsentanter for Earl Sweatshirt sendt en udtalelse til Pitchfork, som fortæller, at årsagen er, at Earl Sweatsirt kæmper med angst og depression.

Earl Sweatshirts far var den anerkendte sydafrikanske digter og politiske aktivist Keorapetse Kgositsile, som døde i januar, 79 år gammel. I den forbindelse aflyste Sweatshirt en turné til Australien.


Earl Sweatshirt bliver på NorthSide afløst af den københavnske soulgruppe D/troit, hvis debutalbum sidste år fik fem stjerner af GAFFAs anmelder.

LÆS OGSÅ: Lørdag nat, søndag morgen – anmeldelse af D/troits debutalbum Soul Sound System.

I går udtalte NorthSides talsmand John Fogde på NorthSides Facebook-side, at det var "dybt useriøst", at Sweatshirt nu har aflyst en NorthSide-koncert to gange på tre år med kort varsel, og "han vil derfor ikke blive inviteret tilbage til NorthSide på noget tidspunkt i fremtiden".


I dag har John Fogde følgende kommentar til GAFFA:

"Hvis manden ikke er i stand til at tage på turné, skal han naturligvis ikke gøre det, men det er mærkeligt, at vi skal læse om begrundelsen for hans aflysning hos Pitchfork. Vi har på intet tidspunkt fået en begrundelse fra hans booker eller management, og det er frustrerende. Og da han aflyste sin koncert på den engelske festival Field Day i lørdags, skete det med få timers varsel, hvilket sætter arrangører i en særdeles uheldig situation. Manden har tilsyneladende et hold omkring sig, som ikke forvalter hans karriere særlig godt, og så længe han arbejder sammen med dem, har vi ikke lyst til at forsøge at booke ham igen."

ANNONCE