Nyhed

Earl Sweatshirt annoncerer nyt projekt – hør første single

GAFFA.dk – alt om musik

Første single har titlen ”Tabula Rasa” og er ude nu

Det tidligere medlem af hiphop-kollektivet Odd Future, Earl Sweatshirt, har netop løftet sløret for sit nyeste projekt. Under titlen Sick udgiver rapperen 10 sange, der alle er skrevet i kølvandet på coronapandemien, skriver Pitchfork. De er sat til at lande den 14. januar via Tan Cressida og Warner Records, men første single er allerede ude nu og bærer titlen ”Tabula Rasa”. Hør den nederst i artiklen, hvor der også er en tilhørende musikvideo.

Om Sick udtaler Earl Sweatshirt følgende, her citeret fra Pitchfork:


”Sick er mit ydmyge tilbud på 10 sange optaget i kølvandet på den verdensomspændende coronavirus-pandemi og dens efterfølgende nedlukninger. Før virussen havde jeg arbejdet på et album, jeg opkaldte efter en bog, jeg plejede at læse med min mor (The People Could Fly). Da lockdowns ramte, kunne folk ikke flyve længere. En klog mand sagde, at kunst efterligner livet.

"Folk var syge. Folket var vrede og isolerede og rastløse. Jeg lænede mig ind i kaosset, fordi det var tydeligt, at det ikke skulle nogen steder. Disse sange er, hvad der skete, da jeg kom op i luften. Fred og kærlighed til gåden Zelooperz, Armand Hammeren og mine gode venner Alchemist og Black Noi$e. Fred og kærlighed til dig,” udtaler Earl Sweatshirt om den kommende udgivelse.

Earl Sweatshirt albumdebuterede i 2013 med Doris, som GAFFAs anmelder blandt andet bemærkede, var en "debut fra en gammel lyriker i en ung rappers krop - med plads til musikalske forbedringer." Siden er der fulgt tre studiealbums, I Don't Like Shit, I Don't Go Outside: An Album by Earl Sweatshirt fra 2015, Some Rap Songs fra 2018 og  Feet Of Clay fra 2019.


Earl Sweatshirt blev af mange betragtet som den dygtigste rapper i Odd Future-slænget på trods af sin unge alder, da de var på sit højeste. Da den dengang kun 19-årige rapper udgav sit debutalbum, blev det derfor mødt med høje forventninger – fra flere sider. Han er nemlig søn af den anerkendte sydafrikanske digter og politiske aktivist Keorapetse William Kgositsile aka Bra Willie. Teksterne på debuten kredsede da også om temaet "bare jeg dog kan indfri forventningerne".

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Earl imponerer med loops og langsom lyrik

Hør herunder første single fra Sick, ”Tabula Rasa” af Earl Sweatshirt:

ANNONCE