Nyhed

Meningsmåling: Helmig-sang får mest kvinderne op at stå

GAFFA.dk – alt om musik

Thomas Helmigs VM-sang "Hele Danmark op at stå" får flere kvinder op af stolene end mænd ifølge Voxmeters meningsmåling.

Thomas Helmig fik den fornemme opgave at give sit bud på en god VM-sang, som blev til nummeret "Hele Danmark Op At Stå", en sang, som i skrivende stund har 250.000 streaminger på Spotify og som blev spillet landet rundt i lørdags, da Danmark slog Peru 1-0. 

Voxmeter skriver, at de fleste af lytterne forbinder den nye VM-sang med glæde, nærhed, kærlighed og hengivenhed. Over 50 procent, helt præcis 56 procent af lytterne mener, at VM-sangen passer til fest, og dermed rammer Helmig den rette stemning. Det, som de fleste forbinder en god VM-sang med er sammenhold og fællesskab, hvor selve teksten har mindre betydning, blot at sangen skal være let at synge med på. 

LÆS OGSÅ: Hør Thomas Helmigs fodbold-VM-sang

Undersøgelsen fra Voxmeter viser videre, at mænd er mere nostalgiske end kvinderne, hvad angår tidligere VM-sange – og derfor forholder de sig også mere kritiske til den nye VM-sang. 

Den afgørende faktor for undersøgelsen og resultaterne er, om de adspurgte er kvinder eller mænd.  Det er absolut kvinderne, som er mest positivt stemt over for VM-sangen. 56 procent af kvinderne svarer ja på spørgsmålet, om de beskriver sig som fans af sangen, mens kun 23 procent af mændene gør det samme. En stor procentdel, 37 procent forbinder sangen med kærlighed – et ord, som er dækkende for mange af Helmigs numre. 

De fleste af danskerne vil gerne høre nummeret i radioen, og blot 16% af befolkningen ønsker ikke at lytte til den nye VM-sang i radioen. Hører du til de 16%, som ikke bryder sig om Helmigs nye VM-sang, så har den satiriske rapgruppe Gigis netop udgivet deres version af en VM-sang, som også er et lyt værd.

LÆS OGSÅ: Satiregruppen Gigis ude med ny VM-sang

ANNONCE