Nyhed

Peter Peter og Halshug fuldender programmet til Pære Punk-jubilæumsfestival

GAFFA.dk – alt om musik

Et unikt samarbejde bliver dannet i anledningen af 40-års jubilæumet for festivalen Pære Punk, som vil løbe af stablen på Atlas i Aarhus den 14. og 15. september. 

Peter Peter
, kendt som den legendariske guitarist i Sort Sol og Bleeder Group, vil sammen med punk-bandet Halshug spille en række numre fra begges bagkataloger og udforske hinandens musik under årets Pære Punk-festival. En festival, der markerer 40 års jubilæet for den første Pære Punk-festival, hvor Peter Peter også optrådte som guitarist i Sods, det senere Sort Sol.

Peter Peter har samarbejdet og produceret musik med mange artister inden for en række forskellige genre. Han udgav i efteråret 2017 albummet Presents It's Wonderful To Be Alive – Please Kill Me Now sammen med komponisten Peter Kyed. Et album, som GAFFA gav topkarakter til – seks ud af stjerner – og skrev følgende om: "Man fornærmer næppe nogen ved at kalde Peter Peter for landets mest innovative guitarist. Manden har en nærmest uhørt nysgerrig tilgang til sine seks strenge, og hvad han kan vride ud af dem."

Halshug blev dannet i 2012, deres seneste albumudgivelse Sort Sind stammer fra 2016, og de har et tredje album på vej. 

LÆS OGSÅ: 2 x Peter og deres ”Farlige Damer” har begået et bjergtagende, nysgerrigt og sitrende storværk

Andre navne under punk-festivalen lyder blandt andet på engelske Ruts DC og danske The Razor Blades, som ikke har stået på scenen siden deres opløsning i 1984, men nu for første gang i over 30 år vil spille under årets Pære Punk-festival. 

Aarhusianske Dream Police og Heroes 2 None vil også lægge vejen forbi Atlas. Det sidstnævnte band er forholdsvis nyt i forhold til flere af de andre navne på programmet, som rækker helt tilbage til 70'erne og 80'erne. Heroes 2 Nonce blev dannet i 2016 af fire veteraner fra punk-miljøet. 

Derudover vil fotografen og redaktøren Jan Sneum fortælle anekdoter og svare på spørgsmål fra publikum på scenen om lørdagen. Flere af hans punk-fotografier fra slut 70'erne var tidligere på året udstillet i Musikhuset Aarhus.

Den oprindelige Pære Punk-festival fandt sted 9. og 10. november 1978 på Husets Musikteater i Aarhus på stedet, hvor VoxHall ligger i dag og dermed meget tæt på Atlas, og blandt de optrædende var Sods (de senere Sort Sol), Lost Kids og Kliché. Koncerten blev optaget til en liveplade, men grundet den rå lyd udkom optagelserne ikke. I stedet indspillede de optrædende kunstnere deres materiale i studiet til albummet Pære Punk, som blev udgivet i april 1979 og har status af klassiker i dansk punkrock.


Den fulde spilleplan for Pære Punk 40 ser således ud: 

Fredag den 14. september:
NRG
Never
Emenkaya
Heroes 2 None
Ruts DC

Lørdag den 15. september:
Bollocks
Jan Sneum & Friends
The Razor Blades
Peter Peter + Halshug
Dream Police
The NimbWits
No God

Billetsalget er i gang. 

ANNONCE