Nyhed

Thomas Helmig laver dansk VM-sang

GAFFA.dk – Alt om musik

Dansk Boldspil-Union (DBU) bekræfter, at den aarhusianske sanger Thomas Helmig skal indspille Danmarks officielle VM-sang, hvor også spillerne synger med.

Rygterne blev sat i gang i november sidste år, da Danmark blev kvalificeret til VM ved at slå Irland 5-1 i Dublin. "Thomas er hermed inviteret til at indspille årets landsholdssang. Få det lige arrangeret med DBU's presseafdeling," sagde Viktor Fischer i en video optaget i omklædningsrummet på Aviva Stadium. Nu er hans ønske gået i opfyldelse, og sangen, der udkommer i begyndelsen af juni, får titlen "Hele Danmark op at stå".

DBU bekræfter på Twitter, at Thomas Helmig skal stå for den officielle danske sang til sommerens slutrunde.


LÆS OGSÅ: I Aarhus er jeg født, der har jeg hjemme

"Det er en kæmpe ære, for jeg har fulgt landsholdet hele mit liv," siger Thomas Helmig i en pressemeddelelse fra DBU.

"Jeg skulle lige finde vinklen, for jeg har ikke skrevet sådan en type sang før. Jeg har forsøgt at skrive om de følelser, fodbold i almindelighed og landsholdet i særdeleshed vækker i os. Samt om, hvad der er forbundet med at have et nationalt samlingspunkt."


TV 2 Sport har tidligere talt med Viktor Fischer om den musik, fodboldlandsholdet hører i omklædningsrummet.


"Det er klart, at Thomas Helmig kan jeg godt lide, fordi jeg er fra Aarhus, men også Sanne Salomonsen og Kim Larsen. Folk kan lide dem, og så synger vi sammen på det, og det er dét, det drejer sig om," har Viktor Fischer sagt.

Danmarks første kamp ved VM i Rusland er mod Peru den 16. juni. Herefter venter Australien og Frankrig i gruppe C.

ANNONCE