Nyhed

Nørrebros skygger blottes i ny video

GAFFA.dk - Alt om musik

”Min elskede by, mediernes kæledægge med det plettede ry, hvor de knækkede knægte kan søge accept og ly bag veste og bly bevidst valg eller gener, opvækst og miljø?”

Sådan rapper Carlos Demsitz alias Mund de Carlo på sin nye single ”Slaver af bølgerne”. Et intenst og ærligt track, der sætter fokus på den udskældte, københavnske bydel Nørrebro, der i mange måneder har været præget af en optrappet bandekonflikt. I teksten fokuserer Mund de Carlo på de løshængende fordomme om Nørrebro, om økonomisk kriminalitet, vold og forsvunde barndomsvenner. Om den nye single ”Slaver af bølgerne” siger rapperen selv:

- Byen har altid været både min idylliske inspiration og benhårde virkelighed. Jeg har mellem musikken og mangfoldigheden oplevet Nørrebro fra nogle af de grimme vinkler, som uden tvivl har gjort mig mere påpasselig og fået mig til at tænke og reflektere - men aldrig til at ville søge væk herfra. På den her plade har jeg forsøgt at skildre Stenbroens skyggesider og solstrålehistorier fra mit ydmyge synspunkt uden at pege fingre af det. Der er ofte forhold som de implicerede ikke selv er herre over, og baggrundshistorier som de udeforstående ikke kender til. Ingen løsninger af vold,  men det kan være ligeså svært at skille sig af med fordomme som at trodse omgivelsernes pres og bryde de onde cirkler. Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvordan vi undgår de her ting, men jeg ved at det er en god start ikke at tage et skridt væk fra hinanden, men tage to frem, lære hinanden at kende og turde være hinanden bekendt.


Det er to år siden, at Mund de Carlo udgav sit seneste album Ordene først, der blev vel modtaget af vores anmelder Maria Therese Seefeldt Stæhr. Hun kvitterede med fem stjerner og skrev: "Det er oldschool hiphop på en moderne måde."

LÆS MERE: Anmeldelse af Mund de Carlo, Ordene først

Den 26. marts udgiver Mund de Carlo sit album Hovedet på blokken. 


 

ANNONCE