Nyhed

Kjeld Tolstrup får vej opkaldt efter sig

GAFFA – 35 år i musikkens tjeneste

På billedet ses Kjeld Tolstrup med sin ven og kollega Le Gammeltoft, i dag leder af radiostationen og kultursitet Heartbeats.dk

Den danske dj bliver hædret i sin fødeby

Den indflydelsesrige danske dj Kjeld Tolstrup, der døde i 2011, bare 45 år, får snart en vej opkaldt efter sig i fødebyen Aarhus. Det bliver på området ved kulturcentret Godsbanen, hvor tre andre veje også bliver navngivet efter afdøde aarhusianske kulturpersonligheder: Skuespiller Bodil Lindorff, scenekunstner Karen Wegener og billedkunstner Anna Klindt.


LÆS OGSÅ: Kjeld Tolstrup er død

Vejnavnene i det nye kvarter i midtbyen skabte stor debat, da Teknik og Miljø afslørede de første 13 navne tidligere på året. Derfor startede et samarbejde med kultur- og musikmiljøet i området, som Teknik og Miljø i fællesskab har fundet frem til en løsning med.

Tidligere i år blev det offentliggjort, at en anden afdød Aarhus-musiker, komponisten Else Marie Pade vil få en plads ved Godsbanen opkaldt efter sig. Området vil også få gader opkaldt efter kulturpersonligheder uden særlig tilknytning til Aarhus, og som især forbindes med 70'erne, nærmere betegnet sangerne Otto Brandenburg, Tommy Seebach, John Mogensen og Lone Kellermann, komponist Thomas Koppel, skuespiller Dirch Passer, forfatter Dan Turèll og forfatter og billedkunstner Dea Trier Mørch. Skuespilleren Helle Virkner vil desuden få en plads på området opkaldt efter sig.


”Det er et stort puslespil med mange interesser, som vi har forsøgt at få til at gå op. Jeg er glad for, at vi nu har fundet frem til i alt 16 navne, som alle repræsenterer den samme kulturelle og kreative udvikling, der kendetegner området omkring Godsbanearealerne,” udtaler Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Louise Lindskrog, byrådsmedlem fra Socialdemokratiet, er enig og siger:

”Nu er kommet en mere ligelig kønsfordeling, og det er jeg rigtig godt tilfreds med. Samtidig har kulturaktørerne i Aarhus fået mulighed for indflydelse, så det er en god løsning, vi har fundet frem til.”


De fire nye navne betyder, at flere af de tidligere besluttede navne har fået nye placeringer i området. Desuden får sanger og sangskriver Trille Nielsen i stedet en vej opkaldt efter sig i Lisbjerg i et område med børnekultur.

Desværre er det også blevet nødvendigt at lade Bent J. Jensens Gade og Kjeld Petersens Gade udgå (Bent J. var i årtier indehaver af Aarhus-jazzspillestedet af samme navn, som nu findes i Den Gamle By). Begge navne indgår dog i navnebanken og vil være med i overvejelserne næste gang, der skal findes nye vejnavne i Aarhus.

De første fire af de nye vejskilte kommer efter planen op i februar 2019.


Se en video fra det nye område nedenfor:

ANNONCE