Nyhed

Solbrud spiller black-metal koncert i kirkens hellige rum

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Lys og mørke kolliderer i kirkerummet, når Solbrud afslutter et heftigt 2018 med en storslået black metal-kirkekoncert

Den danske kvartet Solbrud indtager og udfylder kirkerummet i Tagensbro Kirke i København med deres rå black metal. Koncerten finder sted den 12. oktober i forbindelse med Kulturnatten 2018. Det er en gratis koncert, og dørene åbner klokken 18.30.

LÆS OGSÅ: Danske black metal-apostle fortsætter med at vokse på udspil nr. tre


Kirkekoncerten afslutter et heftigt 2018 for Solbrud, der med deres tredje studiealbum Vemod har spillet adskillige koncerter i ind- og udland – senest en to ugers Europa-turné med det amerikanske band, Mutilation Rites. Samtidig forventer bandet at koncentrere sig om nyt materiale i første halvdel af 2019, så der går et stykke tid, før man får muligheden for at opleve Solbrud live igen.

Man kan derfor også forvente et brag af en kirkekoncert, hvor det hellige rum udnyttes til sit yderste. Som gæst har man, både fra grundplan og de to balkoner, udsyn til de monumentale omgivelser med bandet placeret i midten ved alteret. Kirkets orgel tilføjer endnu en dimension til bandets lyd, og der bliver samtidig lagt stor vægt på rummets visuelle elementer.

LÆS OGSÅ: På overnaturlig rejse med Solbrud


Den kommende koncert i Tagensbro Kirke er imidlertid ikke Solbruds første kirkekoncert. Da de spillede i Langenæskirken startede koncerten en mindre debat om, hvorvidt satans navn samt tekster centreret om døden hører hjemme i kirkerummet. GAFFAs anmelder, Aske Hald Knudstrup, var dog vældig begejstret og tildelte den kontrastfyldte optræden fem store stjerner:

”Det hele virker til at gå op i en højere enhed, der passer fremragende til kirkens lokale.”

ANNONCE