Nyhed

Anmelderdarlingen Beirut giver to danske koncerter

GAFFA.dk - Alt om musik

Det anmelderroste amerikanske band giver koncerter i både København og Aarhus til oktober.

Beirut kan opleves i Store Vega fredag 4. oktober og på Train lørdag 5. oktober. Det er syv år siden, multiinstrumentalisten Zach Condon og resten af Beirut sidst gæstede Danmark. Men til efteråret vender det Balkan-inspirerede orkester endelig tilbage, og denne gang rammer de både Store Vega og Train.

Beirut startede i 2006 som et soloprojekt for Zach Condon efter et inspirerende besøg i Europa. Resultatet var det roste debutalbum Gulag Orkestar, hvor Condon blandt andet trak på inspiration fra den Balkanmusik, han havde lyttet til på sin rejse.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Endelig tilbage på toppen

Siden da er kommet fire fuldlængdeudgivelser, hvor det aktuelle album, Gallipoli, er blevet rost for at vende tilbage til den oprindelige inspiration, der dannede grundlag for Beirut. Da albummet udkom i februar måned gav vores anmelder fem stjerner og skrev: ”Med Gallipoli genfinder Condon stemningen og grundtonen fra sine største år, hvor kreativiteten ingen ende kendte. Virkemidlerne er også igen de samme (…) Igen er den Balkan-inspirerede melankoli i højsædet, og igen maler musikken pittoreske billeder fra fjerne, tillokkende egne”.
 
Der var også fem stjerner fra os, da Beirut sidst gæstede Danmark. Her foldede Condon sig ud på både ukulele, orgel og trompet samt som crooner på sange som ”Postcards From Italy”, ”Nantes” og ”Santa Fe” i front for det velspillende band.

LÆS OGSÅ: Beirut annoncerer album – lyt til ny single her

Orkesteret blander både på plade og til koncerter inspiration fra europæisk folkemusik, hvor Condons Farfisa-orgel har en stor plads, med moderne og elegant indiepop, der kan føles både drømmende og længselsfuldt, men også majestætisk og optimistisk. 
 
Billetsalget til begge koncerter begynder fredag 12. april klokken 10.00 via Ticketmaster.

ANNONCE