Nyhed

Beirut annoncerer album – lyt til ny single her

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Hen over weekenden har det amerikanske band Beirut annonceret, at deres femte studiealbum er på trapperne. Lyt til den nye single nederst i artiklen. 

Albummet, som vil bære titlen Gallipoli vil udkomme i det nye år – den 1. februar 2019. Bandet har allerede nu sluppet førstesinglen og titelnummeret herfra. 

I en meddelelse skrevet på bandets hjemmeside fortæller frontmanden Zach Condon om processen og vejen hen til albummet, hvor gruppen er blevet genforenet med deres gamle producer Gabe Wax, som også stod bag det seneste album No No No fra 2015. Det kommende album er blevet indspillet i både New York City, Berlin og ikke mindst Italien. Albummet og titelnummeret er opkaldt efter den syditalienske by – stedet, hvor Zach Condon skrev nummeret. 

LÆS OGSÅ: Beirut: No No No

Om inspirationen til nummeret og albummet fortæller Condon følgende: "Det var 12 til 16 timer i døgnet i studiet med dagsture rundt om kysten og en stabil kost af pizza, pasta og tårefremkaldende spøgelsespeber, vi købte fra en chili-mand i Lecce. Vi faldt over en middelalderlig øby, Gallipoli, en nat (...) Næste dag skrev jeg sangen, som endte med at hedde "Gallipoli" – i et lang strækt, kun med spisepauser. Jeg trak Nick og Paul ind for at tilføje percussion og bas omkring midnat efter en trance-lignende ti timers skrivnings- og indspilnings-session. Jeg var ret tilfreds med resultatet". Læs hele meddelelsen lige her.

I forbindelse med annonceringen af albummet har gruppen også offentliggjort flere tourdatoer i både Nordamerika og Europa. Der er dog (endnu) hverken annonceret nogle datoer i Danmark eller de resterende nordiske lande. Se hele tourplanen her.

 

ANNONCE