Nyhed

Beirut udgiver dobbeltalbum – deler uudgiven sang

GAFFA.dk – alt om musik

Albummet giver et indblik i Beiruts udvikling fra soloprojekt til anmelderrost band

Det amerikanske band Beirut har netop annonceret et nyt dobbeltalbum med titlen Artifacts. I anledning heraf deler gruppen det indtil nu uudgivne nummer ”Fisher Island Sound”. Albummet udkommer digitalt den 28. januar og fysisk den 4. marts. Tracklisten finder du nederst i artiklen, hvor du også kan høre den uudgivne sang.

Beirut startede oprindeligt i 2006 som et soloprojekt for den dengang 20-årige Zach Condon, der forsøgte at bringe den musik, som han hørte i sit sind, til live. Meget er sket siden dengang, og det er netop den rejse og evolution, som dobbeltalbummet Artifacts vil følge.


Albummet startede ud fra en idé om at samle en række tidligere ep’er til en stor fysisk genudgivelse, men projektet fik hurtigt nye og mere omfattende ben at gå på.

”Da beslutningen blev taget om at genudgive denne samling, begyndte jeg at dykke ned i harddiske, hvor jeg ledte efter noget ekstra at tilføje til samlingen. Det, der startede som et par ekstra uudgivne numre fra mine formative indspilnings-år, voksede hurtigt til en hel ekstra plade af musik fra min fortid og et større projekt med at remixe og remastre alt, hvad jeg fandt for en god ordens skyld,” udtaler Condon i en pressemeddelelse.

For at fejre annonceringen har Beirut valgt at dele nummeret ”Fisher Island Sound”. Condon fortæller herom:


”Denne sang blev skrevet, mens jeg boede i bandmedlemmet Ben Lanzs gamle familiehus på kysten af Connecticut på Fisher Island. Jeg legede med teksten i årevis, før jeg forsøgte at indspille nogle versioner af [nummeret] i Brooklyn sammen med bandet. Perrin Cloutier havde lært sig selv at spille en ny klap-harmonika smukt, og bandet lød virkelig det bedste, de havde gjort."

"Jeg kæmpede dog i disse år med at sætte vokal på sangene og endte med at skrotte meget af musikken fra den æra på denne del af samlingen på grund af frygt, stress og tvivl på mig selv. Jeg har genopdaget nogle af disse gamle sange i et andet lys siden dengang, men de udgør stadig en tung påmindelse om ustabile tider.”

Beirut udgav det anmelderroste debutalbum Gulag Orkestar i 2006. Hertil kommer fire yderligere studiealbums, hvoraf det seneste, Gallipoli, udkom i 2019, samt en række ep’er. Gallipoli modtog flotte fem ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder.


LÆS OGSÅ: Endelig tilbage på toppen

Gruppen skulle have gæstet Danmark i 2019, men måtte aflyse koncerterne i Store Vega og på Train, da Condon fik konstateret akut laryngitis (strubebetændelse) og dermed blev frarådet af synge og turnere.

Lyt til "Fisher Island Sound" lige her:

Trackliste:


SIDE A - Lon Gisland, Transatlantique, O Leãozinho
1. Elephant Gun
2. My Family's Role In The World Revolution
3. Scenic World
4. The Long Island Sound
5. Carousels
6. Transatantique
7. O Leãozinho
 
SIDE B – The Misfits
8. Autumn Tall Tales
9. Fyodor Dormant
10. Poisoning Claude
11. Bercy
12. Your Sails
13. Irrlichter
 
SIDE C - New Directions and Early Works
14. Sicily
15. Now I'm Gone
16. Napoleon On The Bellerophon
17. Interior of a Dutch House
18. Fountains and Tramways
19. Hot Air Balloon
 
SIDE D – The B-Sides
20. Fisher Island Sound
21. So Slowly
22. Die Treue zum Ursprung
23. The Crossing
24. Zagora
25. Le Phare Du Cap Bon
26. Babylon


ANNONCE