Nyhed

Forvirring: Bliver Woodstock-jubilæumsfestivalen aflyst?

GAFFA – alt om musik

Investor siger, festivalen er aflyst – arrangørerne siger, at den bliver gennemført

Der er opstået uklarhed om, hvorvidt 50 års-jubilæumsudgaven af den ikoniske Woodstock-festival i staten New York 16.-18. august bliver gennemført.

Mandag annoncerede festivalens hovedinvestor, marketingsvirksomheden Dentsu, at festivalen var aflyst. I en udtalelse, citeret af Billboard, skriver Dentsu: "På trods af, at vi har investeret utrolig meget tid, arbejde og dedikation tror vi ikke, at produktionen af festivalen kan blive udført som en begivenhed, der er værdig til Woodstock-brandet og kan sikre sikkerheden og sundheden for de udøvende, samarbejdspartnere og publikum. Efter grundig overvejelse har Dentsu Aegis Networks Amplifi Live, en partner til Woodstock 50, besluttet at aflyse festivalen. Så svært som det er, tror vi, det er den klogeste beslutning for alle parter."

Billetsalget til festivalen skulle være begyndt 22. april, men er endnu ikke åbnet uden nærmere information.

Anonyme kilder siger til Billboard, at festivalen har haft problemer med at få sikkerhedsgodkendt festivalpladsen, speedwaybanen Watkins Glen International, til de forventede 100.000 deltagere. Kilder fortæller også Billboard, at arrangørerne allerede har brugt cirka 30 millioner dollar på festivalen, og at de fleste optrædende allerede er blevet betalt.

LÆS OGSÅ: Woodstock-festivalen genopstår i 50 års jubilæumsudgave

Imidlertid nægter arrangørerne, Woodstock 50 LLC, herunder en af de oprindelige arrangører fra 1969, Michael Lang, at festivalen er aflyst. I en udtalelse til Billboard skriver de: "Selvom vores finansielle partner har trukket sig, vil vi naturligvis fortsætte med at planlægge festivalen og har til hensigt at bringe nye partnere. Vi vil gerne takke staten New York og Schuyler County for alt deres hårde arbejde og støtte. Bundlinjen er: Der bliver en Woodstock 50 års jubilæumsfestival, som der skal være, og det bliver kæmpestort."

Festivalen byder, i hvert fald indtil videre, på navne som Jay-Z, Dead & Company (med medlemmer af Grateful Dead, der optrådte på den oprindelige festival), Miley Cyrus, The Racounteurs, Chance the Rapper, John Fogerty (der også optrådte ved den oprindelige Woodstock-festival) og mange flere. The Black Keys, som var annonceret, har dog senere trukket sig grundet "planlægningsproblemer".

Den oprindelige Woodstock-festival bød på kunstnere som Jimi Hendrix, Janis Joplin, Sly & the Family Stone, The Who, Grateful Dead og mange flere og tiltrak mere end 400.000 gæster.

Både i 1994 og 1999 blev der holdt henholdsvis 25- og 30-års jubilæumsudgaver af festivalen. I 1979 og 1989 blev festivalens 10- og 20 års jubilæum markeret med enkeltstående koncertdage, og i 2009 blev 40-året hyldet med en amerikansk turné.

LÆS OGSÅ: Efter skandale: Ja Rule planlægger ny musikfestival

 

 

 

ANNONCE