Nyhed

NorthSide er klar med spilleplanen

GAFFA – alt om musik

Hop Along åbner, og Suspekt lukker og slukker

I går var det Tinderbox, der kunne offentliggøre spilleplanen, og i dag er det så den aarhusianske søsterfestival NorthSide, det gælder.

Det amerikanske indierockband Hop Along har fået æren af at åbne ballet torsdag, og de får følgeskab af psychrockerne Pond og det svenske popfænomen Tove Lo. Derefter følger en dag med funky Phlake, grunge-legenderne Alice in Chains og brit-indierockerne Foals, inden torsdagen kulminerer med gendannede The Streets, r&b-stjernen Khalid og psykedeliske Tame Impala.

Fredag åbner Alice Merton og Jada festivalen med hver deres bud på moderne pop med kant, hvorefter navne som Lydmor, Idles, Saveus og Benal fortsætter dagen på Red Stage. På de store scener kan man se frem til at se Gnags samle de fleste i fællessang, inden Nas giver en lektion i klassisk hiphop. Derefter følger koncerter med lokale L.O.C. og amerikanske Migos, inden indie-legenderne fra New Order spiller deres første koncert i Aarhus i 32 år. Til sidst kommer der shows med Mark Ronson og reggaeton/dancehall-hitmagerne Major Lazer, som forhåbentlig sikrer en fodflyttende fredagsfest.

Lørdag vil Jonah Blacksmith præsentere en filmkoncert, hvor gæsterne får historier fra bandets hjemstavn understøttet af både flotte billeder og musik. Næsten koncert leveres af Bikstok, inden turen går til Barselona. Eftermiddagen og den tidlige aften skal tilbringes i selskab med først de svenske countrypopsøstre First Aid Kit og så anmelderlovpriste Peter Sommer & Tiggerne, inden Keane og The Minds of 99 fyrer hver deres hitspækkede shows af. Festivalens sidste dag rundes af med afdæmpede Bon Iver, der gennem hele NorthSides historie har været blandt de mest ønskede navne, inden Suspekt lukker og slukker – de har flere gange fået seks stjerner af GAFFA for deres hæsblæsende koncerter.

LÆS OGSÅ: Respekt til Suspekt og respekt fra Suspekt

Spilleplanen kan ses på NorthSide.dk, og inden længe vil den også blive gjort tilgængelig i den officielle NorthSide-app. Der vil desuden også snart komme nyt om Sideshow, Kolonihaven og den økologiske madplakat.

NorthSide 2019 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 6.-8. juni 2019, og billetter kan købes via NorthSide.dk.

ANNONCE