Nyhed

Roskilde klar med spilleplanen – og 10 nye navne, herunder Spleen United

GAFFA – alt om musik

Også Empire of the Sun kommer på festivalen og giver deres første danske koncert

Roskilde Festival har netop offentliggjort årets spilleplan og de 10 sidste navne, herunder de gendannede Spleen United samt australske Empire of the Sun, der giver sin første danske koncert nogensinde.

Spleen United gendannes på Arena-scenen


Spleen United, der udsendte tre roste og velsælgende album i årene 2005-2012, gav efter fem års pause søndag livstegn fra sig på Facebook, da de pludselig fornyede deres profilbillede til et sort felt. Det fik mange til at håbe på en gendannelse, og den er god nok.

Elektro/rave-rockerne vender tilbage i den originale besætning fra debutalbummet Godspeed Into the Mainstream og toeren Neanderthal (det vil sige med Jens Kinch på trommer og Gaute Niemann på bas og keyboard), og de fejrer genforeningen ved at give en nattekoncert på Arena-scenen – et show, der bliver gruppens eneste koncert denne sommer.

GAFFA har kontaktet Spleen United for at høre, om gendannelsen også betyder flere koncerter – hvilket meldingen "eneste koncert denne sommer" kunne indikere – og måske ny musik, men gruppen har ikke flere kommentarer på nuværende tidspunkt.


LÆS OGSÅ: Spleen United giver livstegn fra sig

Musikchef Anders Wahrén siger:

”Vores publikum har i flere år haft et helt specielt forhold til Spleen United, som kom til udtryk med adskillige euforiske shows og endda en 24 timer lang koncert ved badesøen. Så da bandet rakte ud til os med en overraskende besked om deres genkomst, blev vi meget hurtigt enige om, at begivenheden skulle markeres med en eksklusiv nattekoncert på årets festival. Vi glæder os virkelig til at se dem igen.”


Empire of the Sun giver deres første danske koncert – på Orange

Når Empire of the Sun til sommer indtager Orange Scene, er det samtidig første gang, at den australske elektropopduo kendt for hits som "Walking on a Dream" og "We are the People", begge fra 2008, spiller koncert på dansk grund, 11 år efter udgivelsen af debutalbummet Walking on a Dream. Publikum kan se frem til et show præget af avancerede visuelle effekter og fremmedartede kostumer

Empire of the Sun arbejder i øjeblikket på et nyt album og har senest udgivet singlen "Chrysalis". Besøget på Orange Scene bliver deres eneste skandinaviske koncert i år.


Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

"Empire of the Sun har længe stået højt på vores ønskeseddel, men de har været ualmindeligt sjældne gæster på vores breddegrader, så vi har kigget langt efter dem år efter år. Men nu stod stjernerne omsider helt rigtigt, og vi ser frem til en overrumplende dansk koncertdebut med masser af skæve hits og ekstravagant scenografi.”

LÆS OGSÅ: Enkel elektropop pakket ind i pomp og fjerprydelser


Dagens offentliggørelse byder også på de punkede hiphoppere Death Grips, samt helt unge navne som Amyl & the Sniffers, Fontaines D.C. og Sidney Gish, der alleimponerede festivalens bookere på branchefestivalen SXSW tidligere på foråret.

Se spilleplanen her

Første navn i warm up-dagene er den nordjyske singer-songwriter Hjalte Ross, der spiller på Rising-scenen 30. juni klokken 14, Farveblind er første navn på den "rigtige" festivalplads onsdag den 3. juli klokken 17.15 på Apollo, hvor Silvana Iman som tidligere offentliggjort åbner Orange Scene klokken 18. Det hele slutter med DJ Koze og hiphop-veteranerne Cypress Hill, der giver nattekoncert på Arena lørdag den 6. juli klokken 02 på henholdsvis Apollo og Arena.


Roskilde Festival offentliggør i dag disse 10 navne:

Death Grips (US)
Empire of the Sun (AU)
Spleen United (DK)
Amyl & the Sniffers (AU)
Aurora (NO)
CupcakKe (US)
Džambo Aguševi Orchestra (MK)
Fontaines D.C. (IE)
Shame (UK)
Sidney Gish (US)

Navne som The Cure, Cardi B, Chance the Rapper, Bob Dylan, Robyn, Christine and the Queens og Travis Scott, Janelle Monáe og Vampire Weekend er blandt de optrædende kunstnere på årets festival.


Partout-billetter koster 2100 kroner, mens endagsbilletter koster 1050 kroner.

Endagsbilletter til lørdag den 6. juli er udsolgte, og Roskilde Festival forventer i lighed med tidligere år at melde udsolgt af partoutbilletter, før festivalen starter.

Roskilde Festival 2019 finder sted gennem otte dage fra lørdag 29. juni til lørdag 6. juli.


Billetter sælges via roskilde-festival.dk.

 

ANNONCE