Nyhed

First Aid Kit udgiver hyldest til afdødt indie-ikon

GAFFA.dk - alt om musik

Søsterbandet udgiver to sange som hyldest til David Berman

Silver Jews- og Purple Mountains-frontmanden David Bermans død den 7. august sendte chokbølger gennem hele musikverdenen. Nu udgiver den svenske folkduo First Aid Kit, bestående af søstrene Klara og Johanna Söderberg, i dag to udspil, som de selv håber kan være helende for fans såvel som dem selv i kølvandet på nyheden om Bermans tragiske selvmord.

"Strange Beauty", som blandt andet indeholder den ærke-inderlige passage "And when you are gone/The world it moves on/But it's lost its strange beauty", er en nyskrevet sang og homage til den amerikanske kreatør og musikveteran. 

- Jeg tror, at mange af bandets fans blev lige så chokerede som jeg over David Bermans død. Det virkede helt uvirkeligt, og personligt føltes det som om, at jeg ville knække midt over. For at kanalisere min sorg skrev jeg "Strange Beauty", som mere eller mindre er en direkte hyldest til David, fortæller Klara Söderberg. 


Foruden "Strange Beauty" har duoen også valgt at fortolke Silver Jews-favoritten "Random Rules". 

- "Random Rules" har i lang tid været en af vores absolutte ynglingssange fra Silver Jews, med en af de bedste sangtekster, der nogensinde er skrevet, og som i vores optik tydeligt viser Bermans genialitet. 
Vi har altid været enige om, at hvis vi skulle lave en plade med covers, så ville "Random Rules" med sikkerhed figurere på den. Vi håber, at de her to sange i det mindste kan bringe nogen en eller anden form for trøst, afslutter søstrene. 

Hør de to sange herunder.

Vores eget søstersite GAFFA.ses chefredaktør Daniel Horns nekrolog, som kan læses nedenfor, er blot ét eksempel på den inderlige benovelse, der fulgte den tidligere Silver Jews- og senere Purple Mountains-frontmand. 


p>

LÆS OGSÅ: KRÖNIKA: "Tack för dina snillrika texter, David Berman"


ANNONCE