Nyhed

Mick Jagger efter NASA-gestus: "Jeg kan ikke fatte det"

GAFFA.dk - alt om musik

"NASA har givet os noget vi altid har drømt om, vores helt egen sten på Mars. Jeg kan ikke fatte det…"

Mick Jagger og Keith Richards gik måske og troede, at de med The Rolling Stones havde opnået alt hvad der kunne opnås efter 57 år i musikbranchen. Men de tog fejl, for nu har det legendariske rockband modtaget det største hædersbevis i deres lange karriere: de har nemlig fået opkaldt en sten efter sig på Mars. 

Da NASA's rumfartøj InSight landede på Mars i november sidste år, fik det ved landingen en lille sten, kun en smule større end en golfbold, til at rulle en meter henad den øde overflade på den røde planet. 

Herefter havde NASA naturligvis intet andet valg end at navngive stenen 'Rolling Stones Rock'.

Artiklen fortsætter efter billedet

"Videnskabsmænd, der arbejder med NASA's Marssonder har givet mange uofficielle kaldenavne til sten og andre geologiske objekter. Det gør det nemmere for dem at diskutere forskellige objekter og referere til dem i videnskabelige artikler. Selvom navnet 'Rolling Stones Rock' er uformelt, vil det optræde på kort af den Røde Planet," har NASA forklaret.

LÆS OGSÅ: Storartede Stones levede fuldt op til sig selv

Robert Downey Jr. offentliggjorde Mars-stenens navn under en The Rolling Stones koncert den 22. august på Rose Bowl-stadionet, der ligger et stenkast fra NASA’s laboratorium i Californien. 

Mick Jagger fortalte publikum under koncerten, at "NASA har givet os noget vi altid har drømt om, vores helt egen sten på Mars. Jeg kan ikke fatte det… Jeg vil gerne hente stenen tilbage og placere den på vores kaminhylde."

LÆS OGSÅ: Keith Richards forsøger at kvitte rygning

NASA's igangværende robot-missioner til Mars har som mål at hjælpe til forberedelsen af menneskelig udforskning af den Røde Planet.

The Rolling Stones er lige nu på turné i USA og var sidste gang aktuelle med et nyt album i 2016 med cover-pladen Blue & Lonesome.

ANNONCE