Nyhed

Se Missy Elliott udfolde sin karriere på syv minutter

GAFFA.dk – alt om musik

På syv minutter blev publikum i går aftes til MTV's Video Music Award taget gennem Missy Elliotts hitstærke repertoire. Missy er tilbage med ep'en Iconology og understreger sin ikoniske status i rap med et storslået live-tilbageblik.

Til MTV's prisuddeling Video Music Award bød Missy Elliott – efter at have modtaget æresprisen Video Vanguard Award – meget passende på en hårdtslående rejse tilbage i sin karriere.

Elliotts nyeste single “Throw it Back” fra dette års magtdemonstration af en ep Iconology skød en optræden i gang, som man sjældent har set før - selv til Video Music Awards. På under 10 minutter føres publikum fra den ene hæsblæsende scene til den næste, og Missy Elliott demonstrerer, hvordan hendes rapunivers stadig har slagkraft. 

Fra Missys nyeste udspil kastes publikum tilbage til sangen “The Rain” fra debutalbummet Supa Dupa Fly fra 1997. Et album, som satte rekorder på den amerikanske Billboard 200-liste, da det dengang var første gang, at en kvindelig artists debutalbum nåede helt til tredjepladsen på hitlisten. Og til Video Music Awards 22 år senere kræver Missy stadig sin plads iklædt det samme mindeværdige outfit som i '97; en stor oppustet sort dragt og skinnende visir-diadem.

LÆS OGSÅ: Her er vinderne af MTV VMA-priserne

Efter et kort interlude med fire dansere, som vrider kroppen til sangen “Hot Boyz” fra Missys andet album Da Real World fra 1998, bryder de kendte trommer fra 2001-hittet “Get Ur Freak On” ud af højtalerne. Og selvsagt forvandles optrædenen nu til en decideret fest. Missy vender storsmilende tilbage til scenen med en hær af backup-dansere, og den rå stolthed skinner ud af hende. Missy Elliott er på scenen for at vise, at hun ikke kan væltes af tronen og stadig kan sætte en fest i gang. 

Scenen ryddes og en pige, som man måske husker fra musikvideoen til “Work It”, indtager scenen helt alene. Pigen er Alyson Stoner og breakdancede som blot 10-årig i musikvideoen til det dansable megahit fra 2002. Nu fremfører den nu 26-årige Stoner den selvsamme koreografi og understreger endnu en gang – Missy kan endnu.

Til de to sidste numre "Pass That Dutch" (This Is Not A Test, 2003) og "Lose Control" (The Cookbook, 2005) sker et sceneskift af dimensioner, når en kornmark med Missy som meterhøjt fugleskræmsel og svævende UFO forvandles til et decideret lavaudbrud. Med optrædenen har Missy Elliott fået cementeret sin plads øverst i raphierarkiet, og det kan ses, at hendes musik stadig har en enestående energi og stor effekt på publikum.

Det seneste studiealbum fra Missys hånd, The Cookbook udkom tilbage i 2005, og indtil 2016 var der praktisk talt stille fra den amerianske rapper, hvor hun sammen med Pharrell udgav nummeret "WTF (Where They From)". Den 23. august udkom hendes første ep med titlen Iconology. Og efter at have set optrædenen er man ikke i tvivl om Missy Elliotts ikonstatus. 

 

ANNONCE