Nyhed

X Factor-vindere går i opløsning

GAFFA – alt om musik

Pladeselskabet mente ikke, trioen lagde energi nok i projektet

Trioen Place on Earth, der vandt sidste års X Factor, er gået i opløsning mindre end et år efter sejren, fortæller de til Her&Nu.

Beslutningen blev truffet efter et møde med pladeselskabet Sony Music, som udgav den ep, der var en del af præmien.

"De mente ikke, at vi lagde nok energi i projektet, så nu er vi gået hver til sit," siger Andreas Kruse fra gruppen. "Det blev for svært at mødes, fordi vi bor forskellige steder i landet og havde travlt med hver vores ting." Han og Mille Hassenkam fra gruppen bor i København, mens det sidste medlem, Kathrine Ørnfelt, bor i Horsens, men de tre er dog stadig venner, understreger Mille Hassenkam.

"Vi er ikke uvenner og har det stadig grineren sammeren. Vi har haft nogle gode oplevelser med at producere ep'en og er meget glade for det, der har været med X Factor", siger hun.

LÆS OGSÅ: Kommentar: Syv ting, jeg har lært af 11 sæsoner med X Factor

De tre medlemmer stillede op som solister, hvor de blev afvist, men de blev derefter samlet af dommer og mentor Thomas Blachman og sammensat til en gruppe. Blachman er skuffet over opløsningen, som han ikke uden videre vil acceptere.

"Jeg vil nu tage fat i dem og forsøge at få dem sat sammen igen," siger Thomas Blachman til Her&Nu. Han fortæller desuden, at årets X Factor-sæson, der fra 4. januar kan opleves på TV2 efter 11 sæsoner på DR1, vil adskille sig fra de tidligere sæsoner ved, at holdet vil arbejde tættere sammen med vinderne, når showet er slut, så de ikke straks ryger ud i glemslen.

"Der skal i fremtiden ske det, at det bagland, der har arbejdet med dem under X Factor-forløbet, også kommer til at fortsætte med dem bagefter," siger han.

GAFFAs anmelder Andrea Washuus Bundgaard syntes heller ikke, at Place on Earth lagde energi nok i projektet, da hun anmeldte deres ep Square i oktober og skrev blandt andet:

"Martin og Basim gjorde det; kæmpede sig over på den anden side af X Factor-formatet, hvilket dog nærmere bekræftede undtagelsen end reglen. Men Place On Earth synes desværre at være gjort af det samme stof som adskillige af programmets sæsoner; et kortvarigt fix, der dybest set er ligegyldigt og hurtigt smidt i glemmebogen."

LÆS OGSÅ: Døgnfluen flyver lavt

 

 

 

ANNONCE