Nyhed

Soundgarden vil indspille album ud fra Chris Cornell-demoer

GAFFA – alt om musik

Bandet kan bare ikke få adgang til demoerne

De tilbageværende medlemmer af Soundgarden vil indspille et album ud fra efterladte demoer med sanger Chris Cornell, der tog sit eget liv i 2017. Desværre kan de ikke få adgang til demoerne, fortæller guitarist Kim Thayil (til venstre på billedet) i et nyt, langt interview med Music Radar.

"Det var demoer, men demokvaliteten var temmelig god, fordi både Chris og Matt (trommeslager Matt Cameron, red.) var blevet meget interesseret i deres hjemme-optageudstyr, så de kunne finde på at indspille en demosang, og så ville Ben (Shepherd, bassist, red.) og jeg tilføje vores guitarer eller bas. Måske ville Matt spille trommer til et riff, som Chris havde indspillet. Og det ville blive optaget af en af vores teknikere," siger Thayil, men fortsætter så:


"Lige nu er det hele parkeret. Vi forsøgte at få dette til at ske for to år siden, men vi er ikke i besiddelse af nogen af de demoer, som Chris arbejdede på dengang. Vi har kopier af dem, men hvad vi behøver er filerne, så vi kan blive i stand til at overdubbe og afslutte pladen. Vi er ikke i besiddelse af dem."

På spørgsmålet om, hvad det vil kræve at få fat i demoerne med Cornell – der må formodes at være i hans efterladtes varetægt – svarer Thayil:

"Det ved vi ikke. Vi har spurgt pænt; vi har sagt, at dette vil glæde alle involverede, hvis bandet bare kan få disse filer, og vi kunne afslutte de sange, vi arbejdede på. Men der synes at være nogen forvirring blandt forskellige parter om, hvad dette ville medføre, og hvordan det fungerer, og hvem der ville have glæde af det. Og det har ærlig talt været trættende. Og vi kan ikke gå videre før engang i fremtiden, hvor nogen indser værdien af at tillade de kreative partnere at have adgang til materialet."


Kim Thayil fortæller videre, at det uudgivne materiale både er psykedelisk og groovy og tæller såvel ballader som tungere sange.

Han siger også, at han gerne vil spille med de to andre overlevende Soundgarden-medlemmer igen i en eller anden form, men også overvejer at starte et helt nyt band. Han har tidligere udtalt til Seattle Times, at han finder det usandsynligt, at de overlevende Soundgarden-musikere skulle fortsætte med en ny sanger under Soundgarden-navnet.

Soundgarden udsender i øvrigt i dag boksættet Live at the Artists Den med en koncertoptagelse fra The Wiltern Theatre i Los Angeles i februar 2013, hvor bandet afsluttede den amerikanske del af deres King Animal-turné oven på udgivelsen af albummet King Animal fra 2012. Deres første studiealbum i 16 år og det sidste, de nåede at udsende inden Cornells død. Læs mere om bokssættet her.


LÆS OGSÅ: Nekrolog: Sort hul i solen – Chris Cornell er død i Detroit, 52 år

 

ANNONCE