Nyhed

Volbeat hylder Johnny Cash på ny single

GAFFA – alt om musik

"Han gik ind i en grotte for at lægge sig til at dø. Men han vågner op og føler, at han er blevet givet en ny chance"

Volbeat er klar med en ny single, "Last Day Under the Sun" og en tilhørende video. Den internationale danske metalsucces er dermed klar med den tredje forsmag på deres syvende album Rewind, Replay, Rebound, der er ude den 2. august.

Musikvideoen til "Last Day Under the Sun" er instrueret af Jakob Prinzlau, der tidligere har stået bag videoer til Volbeat-sange som “The Devil’s Bleeding Crown,” “Lonesome Rider” “16 Dollars” og “Cape Of Our Hero.”


Ifølge forsanger Michael Poulsen er teksten til "Last Day Under the Sun" inspireret af en bog om Johnny Cash: “I bogen kunne jeg læse, hvordan han gik igennem en hård tid påvirket af alkohol og stoffer. Han gik ind i en grotte for at lægge sig til at dø. Men han vågner op og føler, at han er blevet givet en ny chance.”

Det er ikke første gang, Volbeat hylder Johnny Cash. Deres sang "Sad Man's Tongue" fra 2007-albummet Rock the Rebel/Metal the Devil lægger sig også helt bevidst op ad The Man in Blacks karakteristiske lyd.

Volbeat, der i dag består af Michael Poulsen (guitar/vokal), Rob Caggiano (guitar), Kasper Boye Larsen (bas) og Jon Larsen (trommer), er på deres kommende album tilbage med mere af den psychobilly- og punk-baserede rock’n’roll-tilgang, de er velkendte for.


”Hele pointen for os ved stadig at tage i studiet er, at vi mener, vi stadig har meget at bevise. Ikke bare for vores fans, men i højere grad også over for os selv”, siger Poulsen. ”Vi kunne ikke lave det her album uden at have alt det med os, vi allerede har lavet i bagagen. Uanset hvor gammelt bandet bliver eller hvor mange albums, vi laver, så vil vi altid bevare vores signaturlyd”.

Volbeat giver koncert med Anthrax og Magtens Korridorer i Ceres Park, Aarhus den 29. juni, der er første stop på vejen i en større Europaturné.

Det er få bands fra Danmark, der har så mange succeshistorier bag sig som Volbeat. De har varmet op for store internationale navne som Metallica, Motorhead og Slipknot, været Grammy-nomineret og vundet adskilige priser. Den folkekære gruppe har opnået millioner af streams på hits som "For evigt", "Still Counting" og "Maybellene i Hofteholder", og deres popularitet herhjemme nåede nye højder med et udsolgt show i Telia Parken i 2017, hvor de spillede for hele 48.000 personer – den største danske ikke-festivalkoncert herhjemme nogensinde for et dansk band.


Se videoen til "Last Day Under the Sun":

ANNONCE