Nyhed

Danish Music Awards – Og vinderne er...

GAFFA.dk – alt om musik

Lukas Graham blev de store vindere, og Lis Sørensen modtog Æresprisen

Danish Music Awards er netop blevet afviklet i KB Hallen. Her blev Lukas Graham de store vindere med tre priser, mens der var to priser til Kesi og The Minds of 99. Æresprisen gik til Lis Sørensen. Der var også en pris hver til Benal, Clara, Jada, MØ, Nik & Jay, Billie Eilish, makkerparret Lady Gaga & Bradley Cooper, produceren Nicki Pooyandeh, musikskolechefen Jesper Ry fra Haderslev Musikskole og frivilligholdet Ressource Warriors fra NorthSide.

Lukas Graham modtog prisen Årets Danske Radiohit og Årets Danske Streaminghit, begge for ”Love Someone” samt Årets Danske Popnavn. Da gruppen for tiden er på turné i USA, takkede de for prisen via en videotransmission.

Kesi fik tildelt priserne Årets Solist og Årets Danske Urban-navn, mens The Minds of 99 kunne gå hjem med priserne Årets Danske Rocknavn og Årets Danske Album for Solkongen.

Benal blev Årets Danske Gruppe, Clara blev kåret som Årets Nye Danske Navn, Jada fik den nyindstiftede pris Årets Nye Danske Livenavn, blev Årets Danske Sangskriver, Nik & Jay blev kåret som Årets Danske Livenavn, og Årets Danske Producer blev Nicky Pooyandeh, producer på blandt andet Gillis ”Vai Amor”, Mellemfingamusiks ”AMG” og Sivas, Node og Gillis ”Oui”.

Billie Eilish havde ifølge DMA lavet Årets Internationale Album med ”When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”, og prisen Årets Internationale Hit blev Lady Gaga & Bradley Cooper-duetten ”Shallow”.

Lis Sørensen modtog Æresprisen, mens de to nye priser Årets Forbillede og Årets Frivillige gik til henholdsvis musikskolelederen Jesper Ry fra Haderslev Musikskole og Ressource Warriors fra NorthSide.

Vært var Nabiha, og der var liveoptrædener med Christopher, Citybois, Clara, Fouli, Jada, Lis Sørensen, Lord Siva og Vera, Mads Langer., Nik & Jay, Node, Reza, Sivas, Svea, The Minds of 99, TopGunn og Alex Vargas.

Showet sendes på TV2 søndag den 20. oktober klokken 21.

Nedenfor følger listen over samtlige vindere samt begrundelser for tildelingerne af Æresprisen og Årets Forbillede.

Reportager, interviews og masser af billeder fra showet følger fredag morgen.

LÆS OGSÅ: Alle nomineringer til Danish Music Awards på plads

Den samlede vinderliste er som følger:

ÅRETS DANSKE ALBUM - The Minds of 99 – Solkongen (No3 / Sony Music)
ÅRETS DANSKE GRUPPE - Benal (Sony Music)
ÅRETS DANSKE SOLIST - KESI (MXIII / disco:wax)
ÅRETS DANSKE RADOIHIT - Lukas Graham – Love Someone (Copenhagen Records / Then We Take The World / Universal Music
ÅRETS DANSKE STREAMINGHIT - Lukas Graham – Love Someone (Copenhagen Records / Then We Take The World / Universal Music
ÅRETS NYE DANSKE NAVN - Clara (Sony Music)
ÅRETS DANSKE SANGSKRIVER - MØ – Forever Neverland (Sony Music)
ÅRETS DANSKE PRODUCER - Nicki Pooyandeh (for bl.a. Gillis ”Vai Amor”; MellemFingaMuziks “AMG”; Sivas, NODE & Gillis ”Oui”)
ÅRETS DANSKE LIVENAVN - Nik & Jay (Copenhagen Records / Universal Music / PDH)
ÅRETS NYE DANSKE LIVENAVN - Jada (Virgin Music / Universal Music / Luger)
ÅRETS DANSKE ROCKNAVN - The Minds of 99 (No3 / Sony Music)
ÅRETS DANSKE URBANNAVN - KESI (MXIII / disco:wax / Sony Music)
ÅRETS DANSKE POPNAVN - Lukas Graham (Copenhagen Records / Then We Take The World / Universal Music)
ÅRETS FORBILLEDE - Jesper Ry – musikskolechef på Haderslev Musikskole (som med ildhu og stort engagement har sørget for, at der er undervisning i musik på alle folkeskoler i Haderslev Kommune).
ÅRETS FRIVILLIGE - Resource Warriors (NorthSide)
DANISH MUSIC AWARDS’ ÆRESPRIS - Lis Sørensen (Sony Music)
ÅRETS INTERNATIONALE ALBUM - Billie Eilish - WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? (Universal Music)
ÅRETS INTERNATIONALE HIT - Lady Gaga & Bradley Cooper - Shallow (Universal Music)

DMA-Akademiet bestod til DMA 2019 af:
Chilie Andersen, Copenhagen Music
Jakob Sørensen, The Bank
Karen Vincent, Warner Music
Karina Foss Fenn, Sony Music
Lewis Preston Colston, Playground Music
Torben Ravn, Copenhagen Records

Begrundelse for tildeling af Danish Music Awards’ Ærespris 2019
Du har indtil videre været hos os andre i 5 årtier. Alene dét er en imponerende bedrift i dansk musik. Den er vi dig dybt taknemmelig for. Men vi er slet ikke færdige med at lytte til dig endnu. Når du synger kan vi andre nemlig ikke lade være med at tro på fremtiden. Fra Shit & Chanel til den fantastiske soloartist du er i dag, har du på den fornemmeste måde vist, hvordan vedkommende musik kan binde os andre sammen i et varmt fællesskab. Ingen kan gøre det danske sprog så nærværende som dig. Når sommer bliver til efterår er din stemme hos os. Når verden står i flammer er din musik sammen med os. Og når solen atter kigger frem og fuglene igen begynder at synge, synger de sammen med dig. Du har aldrig været bange for at samarbejde med andre musikalske giganter. Men du har ikke tabt dig selv på rejsen. Det er en bedrift som i sig selv kræver musikalsk overskud, selvtillid og stor integritet. Du modtager ikke Danish Music Awards’ Ærespris for alt det du har været. Du modtager Danish Music Awards’ Ærespris for alt det du er. Derfor er det både med den største naturlighed og stolthed i vores hjerter, at vi i 2019 tildeler Danish Music Awards’ Ærespris til et unikum i dansk musik. Nemlig til dig, Lis Sørensen.

Vinderen af Danish Music Awards’ Ærespris udpeges af IFPI Danmarks bestyrelse. Prisen tildeles en eller flere personer, som med deres kunstneriske virke gennem en længere periode har sat et markant og inspirerende fingeraftryk på dansk musik.

Begrundelse for tildeling af Årets Forbillede 

Musik er ikke bare hitlister og udsolgte stadionkoncerter. Musik er en smuk nøgle, der åbner nye døre og binder mennesker sammen. Og dét at spille musik kan gøre os alle sammen til superhelte i vores eget liv. Derfor er musik vigtig - særlig for dem, der holder fremtiden i deres hænder – nemlig børnene. Haderslev Kommune er den første kommune i Danmark, hvor alle børn spiller på et instrument i skoletiden. På fire år er man gået fra 2 til 62 musikklasser i Haderslev. Det kan man kalde at tage musikken seriøst. At en hel kommune i dag bakker op om musikken skyldes én utrættelig ildsjæl. Musikskolechef Jesper Ry fra Haderslev har skabt politisk opbakning til sin idé om, at alle børn fortjener et liv med musik. Og han har sammen med byens skoler skabt et samarbejde, som kun kan tjene til inspiration i andre dele af landet. I en tid, hvor skolegang ofte handler om at måle og veje børn er dit projekt imponerende. Dine tanker er inspirerende. Og din store indsats er prisværdig. Derfor har musikselskabernes brancheorganisation IFPI besluttet, at du modtager prisen som Årets Forbillede ved DMA 2019

Prisen Årets Forbillede gives af DMA-Akademiet til én eller flere personer som med passion og engagement har inspireret og vist vej for en eller flere artister i dansk musik eller bruger musikken til at vise vej for andre i livet.

DMA-Akademiet har mandat til at finde nominerede og vindere i alle kategorier på nær: Kodaprisen – Årets Danske Sangskriver (Koda), Danish Music Awards’ Ærespris (IFPI’s bestyrelse), Årets Danske Streaminghit og Årets Danske Radiohit. Sidstnævnte to kategorier defineres af hitlister for den forgangne DMA-periode. DMA-Akademiet mødes løbende for at diskutere tendenser i dansk musik. På to udvalgte dage op til DMA afholdes de såkaldte valgdage som har karakter af pavevalg. Valgdagene afsluttes nemlig først, når DMA-Akademiet er nået til enighed. DMA-akademiet mødes på første valgdag for at finde nominerede i alle relevante kategorier. På anden valgdag mødes man for at finde vindere blandt de nominerede. Formanden for DMA-Akademiet er i 2019 Lasse Lindholm, der til daglig er direktør for kommunikation og public affairs i IFPI. Formanden for DMA-Akademiet har til opgave at sikre, at DMA-Akademiet efterlever det foreliggende regelsæt. Det er samtidig formandens opgave at stå til rådighed for offentligheden i forbindelse med spørgsmål. Formanden har imidlertid ikke indflydelse på, hvilke aktører, der nomineres og vinder i de relevante kategorier.

Juryen til Kodaprisen – Årets Danske Sangskriver bestod til DMA 2019 af:
Engelina
Lasse Kramhøft
Pernille Rosendahl
Thomas Troelsen

Juryen er udpeget af Koda

  

ANNONCE