Nyhed

Firedobbelt Grammy-vinder til Tønder Festival

GAFFA.dk - alt om musik

Den amerikanske blues-musiker Keb’ Mo’ kommer til den jyske festival til næste år

Tønder Festival har blues-musikken i højsædet til næste år. På plakaten til næste års festival er nemlig Keb’ Mo’, der er firedobbelt Grammy-vinder og en af de mest garvede musikere inden for akustisk blues.

68-årige Keb’ Mo’, hvis borgerlige navn er Kevin Roosevelt Moore, er en rendyrket veteran inden for country- og deltablues og har i løbet af sin karriere udgivet 14 studiealbum og været nomineret til 11 Grammy-priser, hvoraf han har vundet fire. 


Næste års Tønder Festival byder desuden også på Jerron “Blind Boy” Paxton, der også er amerikansk blues-musiker, samt fire yderligere navne. Jerron “Blind Boy” Paxton spiller autentisk blues, jazz og ragtime, som det lød i 1920’ernes USA. 

LÆS OGSÅ: Tønder Festival i tilbageblik: Fotograf fanger musikere i intime øjeblikke

Plakaten til Tønder 2020 får også tilføjet amerikanske Ryan Bingham, der blandt andet er kendt for sangen “The Weary Kind” fra filmen Crazy Heart – en sang, der vandt både en Grammy, en Golden Globe og en Oscar. 


Derudover gæstes den jyske festival af Christopher Paul Stelling, sangskriver og guitarist fra North Carolina, samt den amerikanske rootsmusik-trio Lula Wiles og de tre irske søstre, der tilsammen udgør The Henry Girls, og som spiller traditionel musik fra Irland.

Tidligere kunne Tønder Festival annoncere festivalens første navne til 2020-plakaten, der byder på:

Amythyst Kiah (USA), Blue Rose Code (SCO), Sean Rowe (USA), The Once (CAN), Mike Elrington (AUS), Mo Kenney (CAN) og Friel Sisters (SCO).


Desuden har John Prine (USA), der måtte melde afbud til dette års festival, lovet at komme i 2020.

Næste Tønder Festival finder sted 27.-30. august 2020, og billetter kan købes her.

ANNONCE