Nyhed

Muffs-frontfigur og tidligere Pixies-bassist død

GAFFA.dk - alt om musik

Kim Shattuck er død efter en to-årig kamp med ALS

Kim Shattuck, der var sanger, sangskriver og guitarist i punk-rockbandet The Muffs og kortvarigt bassist for Pixies i 2013 er død af den frygtede sygdom ALS. Hun døde den 2. oktober og blev 56 år gammel.

“Mit hjerte er for evigt knust,” skrev Shattucks tidligere Muffs-kollega Melanie Vammen, efter at Shattucks mand bekræftede den triste nyhed på de sociale medier.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My heart is forever broken

Et opslag delt af Melanie Vammen (@melanievammen) den

The Muffs mindes også Kim Shattuck på de sociale medier og skriver, at hun var en “sand naturkraft”. The Muffs har oven på Shattucks død meddelt, at bandet er gået i opløsning.

The Muffs kommende syvende album No Holiday udgives senere på måneden, den 18. oktober.

The Muffs udgav deres selvbetitlede debutalbum i 1993 og udsendte deres femte plade Really Really Happy i 2004. Efter en lang pause blev bandet gendannet i 2014, hvor de leverede deres sjette album Whoop Dee Doo.

Kim Shattuck begyndte sin musikalske karriere som medlem af The Pandoras, men forlod gruppen et år senere i 1990 for at danne bandet The Muffs sammen med Pandoras-medlemmet Melanie Vammen.

Shattuck har derudover været bassist for Pixies i en kort periode, da hun i 2013 erstattede Kim Deal og blev en del af det alternative rockband og spillede på deres Europaturné. Hun blev dog fyret fra bandet senere samme år. Kim Shattuck gav koncert i Falconer Salen sammen med Pixies i 2013, og koncerten modtog fem ud af seks stjerner af vores anmelder.

LÆS OGSÅ: Pixies: Falconer Salen, København

Nyheden om Kim Shattucks død har fået flere musikere og fans til at ære hendes minde på de sociale medier, heriblandt Green Day-forsangeren Billie Joe Armstrong, der beskriver Shattuck som “en af mine yndlings-sangskrivere”.

“Da vi (Green Day, red.) indspillede Dookie, lyttede vi til The Muffs' første plade konstant. Vi kommer til at høre det rock’n’roll-skrig fra himlen,” skriver Billie Joe Armstrong videre på sin Instagram.

Pixies mindes også deres tidligere bassist. "Vi er knust over Kims død", skriver de blandt andet på Instagram. "Hun var en vaskeægte musiker, sangskriver og performer, som dedikerede sit liv til sagen," fortsætter de.

 

ANNONCE