Nyhed

VIDEO: Se nyt materiale til sjælden Jeff Buckley-perle

GAFFA.dk - alt om musik

"Sky Blue Skin" var længe en af den afdøde legendes mest eftertragtede og sjældne studieoptagelser. Nu, to årtier efter Buckleys død, har den fået billedeligt akkompangment. 

Jeff Buckleys utidige og tidlige død i en alder af blot 30 år i en tragisk drukneulykke den 29. maj 1997 - tre år efter han udgav det kritikerroste mesterstykke Grace, som altså skulle vise sig at blive det eneste studiealbum i hans levetid - fratog musikverdenen en af dets allerstørste stemmer. 
Siden da kunne noget tyde på, at branchen ikke har haft mod eller lyst til at slippe mindet om den uhyre talentfulde singer-songwriter, og måske netop derfor er der med korte mellemrum blevet udgivet utallige, diverse uudgivede samlinger fra Buckleys hånd. Senest blev store dele af hans bagkatalog udgivet i forbindelse med 25-års jubilæet for Grace, heriblandt "Sky Blue Skin", som blev optaget under Buckleys allersidste optagelsessession den 13. september 1996, skriver NME.com.

Nu har animationsstudiet Temple Cache stået for at lave en musikvideo til sangen, som består af fragmenter fra Buckleys karriere, heriblandt sketches og billedudpluk.
I kommentarfeltet til videoen på YouTube skriver studiet, at det er Sony Legacys ophavsmateriale der udgør videoen, og desuden at Buckleys egen moder, Mary Guibert, har været tæt inde over kreeringsprocessen. 


LÆS OGSÅ: Jeff Buckley - smertens søn

Den store offentliggørelse af materiale tilbage i august bestod blandt andet af hele fire live-albums og mere end 50 sjældne sange samt bonus tracks til de posthume udgivelser Sketches for My Sweetheart the Drunk og Mystery White Boy.

I den forbindelse udtalte Guibert, at "musikindustrien har ændret sig væsentligt siden Jeff forlod os. Jeg er ikke sikker på, at han kunne have forudset bare en brøkdel af de udviklinger og ændringer vi har mærket. Siden alt vi har tilbage af ham er fra arkiverne, er jeg henrykt over at vi endelig kan bryde bankboksen op og gøre så meget som muligt tilgængeligt til Jeffs fans. Både de gamle og de nye, og også dem som endnu ikke er blevet udklækket."


ANNONCE