Nyhed

Aarhus får ny musikalsk støtteordning

GAFFA.dk – alt om musik

Aarhus Byråd afsætter 1 million kroner til lyd- og musikproduktion i det nye år.

I foråret bad Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad fra Radikale Venstre Dansk Rock Samråd (ROSA) om at undersøge sammenspillet mellem kultur og erhverv i Aarhus. Samtidig blev der spurgt efter behovet for en såkaldt ekspertgruppe, der skulle have til formål at belyse potentialet og mulighederne for et nyt indsatsområde, der kan supplere byens allerede eksisterende projekter og støtteintiativer på kulturområdet.

LÆS OGSÅ: Nu kan du ansøge om plads på Spot Festival 2020

Forslaget blev behandlet i byrådet forrige fredag den 20. september, og foruden at tilsidelægge 1 million kroner i det nye år til en ny støtteordning, sammensatte man ekspertgruppen, der fremover skal bære projektet. 

I en pressemeddelelse skriver gruppen således:

"Initiativet har til formål at understøtte udviklingen af nye bærende forretningsmodeller og produktioner for musik og musikrelaterede projekter med særligt fokus på de kulturelle vækstlag indenfor musik og lyd."

Ekspertgruppen består af en række prominente profiler og ledere på den aarhusianske kultur- og musikscene.

Marie Højlund - Ass. Professor, Sound Studies, Aarhus Universitet
Gunnar K Madsen - Leder af ROSA & SPOT Festival
Christian Vuust - docent/Det Jyske Musikkonservatorium, musiker og fmd./Musikudvalget i Aarhus Kommune
Stine Kloster – Director, Across The Floor
Thomas Beyer - Frontløberne & Det Turkise Telt
Mikkel Møl Dalsgaard - Lead Business Developer, Designit
Jesper Mardahl - Managing Director, Promus

LÆS OGSÅ: Dette var årets bedste Spot-koncerter – og en enkelt svipser

Gruppen har efterfølgende konkretiseret, at projektet skal læne sig op af "Innovative miljøer indenfor musik- og lydproduktion og beslægtet kulturproduktion er fremtidens rygrad på dansk kulturproduktion. Potentialet er stort. Men den internationale konkurrence på området er stor, hvorfor en stimulering af danske produkter og serviceudvikling er vigtig, hvis blot krummerne på bordet skal komme fra Danmark. Det handler om at holde landets konkurrenceevne vedlige - også på kulturproduktionens mange områder. Musik- og lydudvikling spiller en stor rolle både som selvstændigt produkt – og som en vigtig ingrediens i produkter af alle typer fra service til information eller oplevelse."

Jesper Mardahl, medlem af ekspertgruppen siger:

– Dette er helt en enestående mulighed for byens mange musikentreprenører. Det vil helt sikkert styrke dem i deres arbejde med professionelt at udvikle byens mange talenter. Samtidig håber vi da også, at nye aktører vil bruge Aarhus som base fremover.

Det er endnu uvist, hvordan udformningen og den formelle effektuering af den nye støtteordning helt konkret kommer til at se ud, men ikke desto mindre lyder det som gode nyheder for kultur- og musikområdet i Danmarks næststørste by, som altså ser ud til at få en økonomisk saltvandsindsprøjtning. 

ANNONCE