Nyhed

Iggy Pop i gavehumør på sin 73 års fødselsdag: ”To all poptimists”

GAFFA.dk - alt om musik

"Der er en masse sandhed i den – især i andet vers – om alle mulige spørgsmål, der nu kommer igen.”

I anledningen af sin 73-årige fødselsdag har verdensstjernen Iggy Pop valgt at frigive sit cover af Sly & The Family Stones ”Family Affair”, som blev indspillet tilbage i 1985. Coveret, der er ledsaget af legenden Bootsy Collins på bas (kendt fra blandt andet James Brown og Parliament-Funkadelic), er hermed lagt til fri streaming og download verden over.

Om sit forhold til nummeret udtaler Iggy til BBC 6Music, her citeret af NME:

”Jeg har altid elsket den her sang. Den udkom, da jeg var en anelse tæt på at give op i 1971. Der er en masse sandhed i den – især i andet vers – om alle mulige spørgsmål, der nu kommer igen.”

”Jeg elskede musikken, og jeg elskede det, Bootsy gjorde med den. Bootsy er en stor stjerne, og der er så meget liv i hans spil og så meget personlighed og sandhed i den, han er. Det var en stor ting at arbejde med ham og Bill Laswell. Den lå der bare i lang tid, fordi den bare ikke var rigtig i forhold til, hvordan den forfærdelige popscene larmede (undskyld), og også i lyset af de andre ting, jeg havde gang i”.

LÆS OGSÅ: Hør Iggy Pops nye single

”Så en dag for nylig var tingene blevet stille i dagligdagen for alle, og jeg lyttede til den ved et uheld og åh, jeg fik det bare godt af at høre den. Det var godt selskab, og jeg håbede, jeg kunne lægge det ud, så det også kunne gøre en anden ved godt selskab”.

Du kan streame og downloade coveret af "Family Affair" på Iggy Pops egen hjemmeside.

Den levende rock-legende Iggy Pop udgav i september sit 18. studiealbum med titlen Free. Han har udgivet i alt fem album med de stilskabende protopunkere The Stooges, tre album udgivet 1969-1973 – i dag betragtet som rockklassikere – og to knap så velmodtagne album i 2007 og 2013. The Stooges er stadig aktive, men alle de oprindelige medlemmer ud over Iggy Pop er i dag afgået ved døden.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Pik og poesi fra eftertænksomt energibundt

Som solokunstner er Iggy Pop især kendt for albummene "The Idiot" og "Lust for Life", begge udgivet i 1977 og skrevet og produceret i Berlin i samarbejde med afdøde David Bowie, som Iggy Pop i den periode delte en lejlighed med i Berlin. Flere af sangene på disse album blev i øvrigt senere indspillet af Bowie på dennes albums, blandt andre Bowies store solohit "China Girl". 

Iggy Pop skulle i år have givet koncert på SmukFest, der som bekendt er blevet aflyst grundet COVID-19. 

ANNONCE