Nyhed

Masser af nyheder på albumhitlisten – Jung i front

GAFFA.dk – alt om musik

Jung går ind på en tredjeplads – foran blandt andre Dua Lipa og Pearl Jam

Fredag den 27. marts udkom der utroligt mange nye album, og i dag er den dag, hvor de første gang kan markere sig på den officielle danske hitliste. Listen offentliggøres nemlig hver onsdag morgen på baggrund af salget fra fredag til fredag ugen før.

Der er da også mange nyheder på albumhitlisten. Øverste nyhed er, måske ikke helt overraskende, de danske albumdebutanter Jung, som oven på tre store radiohits går ind på en tredjeplads med albummet Blitz, der i øvrigt fik de maksimale seks stjerner af GAFFAs anmelder.


LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Nogle gange så er den der bare

Jung bliver dog holdt fra toppen af The Weeknd, der også i denne uge ligger nummer 1 med albummet After Hours efterfulgt af Branco & Gillis Euro Connection på andenpladsen.

Dua Lipa er ny som nummer fem med Future Nostalgia, efterfulgt af Pearl Jams Gigaton som nummer seks. Partynextdoor går ind på en 14. plads med Partymobile fulgt af Lord Sivas Lys på en 15. plads.


5 Seconds of Summer debuterer på en 22. plads med Calm, mens Clara er sidste nyhed i top 40 med Growing Up Sucks, der lige får sneget sig ind på 40. pladsen. Hendes fætter Hugo Helmig udgav i øvrigt samme dag ep'en Lulu Vol. 1, der dog ikke, trods pæne anmeldelser i flere medier, er nået ind i top 40.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Helmig samler stumperne og sig selv op på ny ep

På vinylhitlisten går Pearl Jam direkte ind på førstepladsen efterfulgt af Jung som nummer to. Caroline Hendersons Den danske sang, der udkom digitalt i februar, debuterer på en fjerdeplads, Den Syvende Søn med Michel Belli i front går ind som nummer ni med Trods, og Mikael Simpson er ny som nummer 22 med Overspring (Samlet), der oprindeligt udkom digitalt i 2014. I øvrigt er det stadig Simpsons seneste studiealbum, og der er sikkert mange, der håber på et nyt.


På tracklisten er der også en del nyheder, men de findes i nederste halvdel af top 40. Vi skal ned til nummer 22 for at finde den første, Dua Lipas "Break My Heart" efterfulgt af Lil Moseys "Blueberry Faygo" (nummer 25), Partynextdoor feat. Rihanna med "Believe It" (32), Jimilian med "Smid tøjet" (36), Faustix & Skinz med "Glemmer alting" (37) og endelig Kygo featuring Zara Larsson & Tyga med "Like it Is" på plads nummer 39. Også denne liste toppes af The Weeknd, med "Blinding Lights".

Den mest spillede sang på de danske radioer er i denne uge Christophers "Ghost".

Se alle ugens hitlister her


Se Jung fremføre deres store hit "Hun kommer tilbage":

ANNONCE