Nyhed

Support Your Local Artists – ny støtteordning til kriseramte aarhusianske musikere

GAFFA.dk – alt om musik

Ny støttepulje til aarhusianske musikere

Mange musikere er blevet hårdt ramt på deres indtjening oven på regeringens forsamlingsforbud for flere end 10 personer fra medio marts og den deraf følgende nedlukning af al koncertvirksomhed i Danmark for publikum. Mange havde håbet på en snarlig ophævelse af forsamlingsforbuddet, men i aftes meddelte statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde, at det blev forlænget til og med 10. maj – og for større forsamlinger, herunder festivaler, blev forbuddet forlænget til og med 31. august. Et hårdt slag for den danske musikbranche.

Der er dog hjælp på vej fra flere sider. Kulturministeriet har netop lanceret en hjælpepakke til musikere med en vis indtægt, og nu melder det aarhusianske produktionscenter for musik Promus sig også på banen med støttepuljen Support Your Local Artist i samarbejde med Fonden VoxHall og Music City Aarhus 2022.

LÆS OGSÅ: Ny støtteordning skal hjælpe kunstnere gennem corona-krisen

Støttepuljen vil betale honorarer til musikere, der trods nedlukning af spillesteder og festivaler
forsøger at pleje deres publikum med nye kreative tiltag som onlinesessions, baggårdskoncerter, altankassesang og meget mere. Tiltag, der sjældent kan generere nogen indtægt til musikerne, men med Support Your Local Artists' egne ord "viser musikkens kraft som den stærke fællesnævner, vi vist alle har brug for i disse tider."

– Det er jo næsten en surrealistisk form for dobbelt-straf for kunstnere, musikere, dansere, skuespillere, teknikere og freelancere af alle afstøbninger. Det er ikke bare truslen om sygdom, der hænger over hovedet på os, men nu også stribevis af aflyste jobs og en hel festivalsommer, der er væk – og dermed ingen indtægter. Derfor har vi sammen med Fonden Voxhall og Music City Aarhus 2022 taget initiativ til Support Your Local Artists-puljen, der skal yde økonomisk støtte til de musikere, der lige nu bruger deres håndværk og talent til at bringe glæde til de rigtigt mange, der har isoleret sig derhjemme, udtaler Jesper Mardahl, leder af Promus.

Support Your Local Artists-puljen kan ansøges af musikere fra Aarhus, der ønsker at komme ud med deres musik – og i det mindste få et honorar for indsatsen.

Skaberne kalder initiativet Support Your Local Artists, fordi det med Jesper Mardahls ord er vigtigt, at Aarhus som musikby støtter op om byens store talentfulde musikmiljø i denne svære tid, og Support Your Local Artists vil samtidig opfordre andre byer og kulturmiljøer til at gøre det samme.

Support Your Local Artists-puljen er på 75.000 DKK og uddeles i tariffer á 2.500 DKK pr. musiker.

Der er nu åbent for ansøgninger til puljen, og der er deadline mandag den 20. april. Support Your Local Artists tilstræber samtidig en hurtig behandling således, at de udvalgte initiativer kan realiseres hurtigst muligt.

Betingelserne for ansøgning til Support Your Local Artists-puljen er følgende:

1. Ansøger skal være bosiddende i Aarhus kommune.
2. Puljen henvender sig primært til professionelle musikere.
3. Der kan kun ansøges til tarifstøtte.
4. Der er ingen genremæssige krav – der kan altså ansøges fra alle musikmiljøer.
5. I ansøgningen skal du beskrive dit initiativ, samt med evt. hvem, hvor og hvornår det skal finde sted.
6. Der kan både søges til onlineaktiviteter samt udendørsarrangementer.
7. Hvis der er tale om udendørsarrangementer (under hensyntagen til de forordninger, der nu er) skal de afholdes i Aarhus kommune.
8. Support Your Local Artists skal krediteres i pressemateriale, på sociale medier m.v.

Ansøgningerne vil blive vurderet af et lille lytteudvalg bestående af medlemmer af Music City Aarhus 2022-bestyrelsen – bl.a.:

Line Tjørnhøj – musiker og komponist
Mette Dahl Kristensen – musiker, komponist og arrangør
Astrid Elbek – musiker og tidligere docent på Det Jyske Musikkonservatorium
Jonas Larsen - Institut for X/, Motherland & Aarhus Volume

Hent ansøgningsskemaet her – og send en ansøgning til info@promus.dk – re: Support Your Local Artists

ANNONCE