Nyhed

Fem millioner kroner til musiklivet i Aarhus

GAFFA.dk – alt om musik

Musikkens år i Aarhus 2022 bliver en realitet. Partierne bag budgetforliget afsætter nemlig fem millioner kroner til projektet Music City Aarhus.

Musiklivet har været hårdt ramt i 2020 på grund af COVID-19-pandemien, og derfor er det en rigtig stor nyhed, at projektet Music City Aarhus kan finansieres og blive til virkelighed i 2022. Aarhus kommune vil nemlig støtte projektet med fem millioner kroner over en toårig periode.

Music City Aarhus 2022 er et initiativ, som rækker ud over de musikalske tiltag, der allerede foregår i smilets by. Det betyder, at der både kommer til at ske et løft af de musikalske projekter og uddannelser, der allerede er i Aarhus, ligesom ambitionen er at skabe helt nye projekter i samarbejde med spillesteder, uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og andre lokale aktører i byen.


Da John Fogde fik idéen til projektet for to år siden, havde han ikke forestillet sig, hvor vigtigt projektet ville komme til at blive for Aarhus nu, hvor musiklivet på grund af COVID-19 pandemien har utroligt trange kår. Music City Aarhus har dog mødt rigtig stor opbakning fra byen hele vejen igennem. At det ville modtage fem millioner kroner, var alligevel en positiv overraskelse for John Fogde:

– Beløbet er faktisk over min personlige forventning, og jeg er meget begejstret og helt rørt over, hvor god opbakning der er til det her, fortæller han.

John Fogde fortæller, at den store sum penge danner grundlag for, at et sekretariat nu kan dannes, så foreningen kan begynde at gå i dialog med de forskellige aktører i Aarhus og for alvor gå i gang med at planlægge de mange tiltag og arrangementer, projektet skal byde på.

LÆS OGSÅ: Music City Aarhus 2022: Nu er det musikkens tur!


ANNONCE