Nyhed

Beach Boys-stjernen opfordrer til Beach Boys-boykot

GAFFA.dk – alt om musik

Brian Wilson er ikke imponeret over sin gamle kollega Mike Loves kommende koncert

Beach Boys-ikonet Brian Wilson har rettet opmærksomheden mod en koncert, som det nuværende Beach Boys (som bliver ledet af Mike Love, og som Brian Wilson ikke er en del af) afholder den 5. februar i Reno, Nevada, USA. Det drejer sig om en koncert som en del af Nevada's Safari Club International Convention, og Brian Wilson er ikke begejstret for, at hans gamle band optræder dér.

På Twitter skriver Wilson blandt andet, at "denne her organisation opfordrer til trofæjagter, hvilket både jeg og Al (Jardine, et andet tidligere Beach Boys-medlem, red.) er imod. Vi kan personligt ikke stoppe den her koncert, men vi beder jer skrive under på denne underskriftindsamling: https://www.change.org/p/beach-boys-stop-supporting-trophy-hunting"

I skrivende stund har 79.000 personer skrevet under mod koncerten.

Mike Love svarer med følgende udtalelse ifølge Pitchfork:

"Vi ser frem til en aften med fantastisk musik i Reno, og som sædvanlig støtter vi tanke- og ytringsfrihed som en grundlæggende rettighed for amerikanere."

Brian Wilson var den kreative hovedkraft i Beach Boys' storhedstid i 1960'erne, men forlod bandet som livemusiker allerede i 1964. Han er dog blevet genforenet med dem flere gange, senest i 2012 til en turné, der blandt andet bragte dem til Amfiscenen ved Musikhuset Aarhus. Desuden har Wilson selv turneret siden begyndelsen af 00'erne med de gamle Beach Boys-sange.

Beach Boys kan også opleves i Danmark i 2020, hvor de spiller i Tinghallen i Viborg 13. juni.

LÆS OGSÅ: The Beach Boys til Danmark

 

 
ANNONCE