Nyhed

Tinderbox offentliggør store navne

GAFFA.dk – alt om musik

Liam Gallagher, Michael Kiwanuka, Bring Me the Horizon, Village People med flere kommer til Fyn

Tinderbox har offentliggjort en stribe nye navne til årets festival, og det gælder denne gang så forskellige kunstnere som blandt andre den tidligere Oasis-forsanger Liam Gallagher, soulsangeren Michael Kiwanuka, metalcore-bandet Bring Me the Horizon, 70'er-disko-fænomenet Village People og den danske pop-hiphop-hitmager Kesi.

Liam Gallagher har fået et solidt comeback fra og med solodebuten i 2017. Han havde sin første storhedstid med britpop-fænomenet Oasis i 90'erne med hits som "Supersonic", "Roll With It" og "Wonderwall", sange som han stadig fremfører live med sin karakterisiske vrængende stemme. Oasis gik i opløsning i 2009, og Gallagher udgav herefter et par mindre succesfulde plader med gruppen Beady Eye, men nu er han tilbage som solist med to album under parkacoaten. I 2019 tildelte MTV ham prisen ”Rock Icon Award” som den første nogensinde, og 4. februar giver han en næsten udsolgt koncert i Forum Black Box, før han kommer til Tinderbox.


LÆS OGSÅ: LIAM GALLAGHER-INTERVIEW: – Jeg bringer Oasis-fænomenet videre

På Tinderbox 2017 kunne man opleve Pet Shop Boys fortolke disko-klassikeren "Go West". I år kan man se og høre sangen blive fremført af dens skabere, nemlig slut-70'er/start-80'er-diskofænomenet Village People fra New York. Gruppen er også kendt for hits som ”In the Navy”, ”Macho Man” og ”YMCA”, og de optræder stadig iført karakteristiske alter-ego-outfits som blandt andet motorcyklist, indianer og politimand. Sidstnævnte bæres af bandets originale forsanger, Victor Willis, der kom tilbage i bandet i 2017 efter mere end 30 års pause.

Den britiske soulsanger Michael Kiwanuka brød igennem i 2012 med debutalbummet Home Again og har gjort sig bredt bemærket med sin store stemme, stærke sange og sin retro-orienterede lyd, der leder tankerne i retning af klassiske soulstjerner som Otis Redding og Bill Withers. I november sang han i KB Hallen og fik fem stjerner af GAFFAs anmelder.


LÆS OGSÅ: Soulsanger på vej mod toppen

Ligeledes britiske Bring Me The Horizon spiller metalcore, om end deres seneste og sjette studiealbum, sidste års Amo, byder på en blødere og mere tilgængelig blanding af pop, elektronik og hårdtpumpet rock. Bring Me The Horizon er også kendt for store armbevægelser på scenografisiden.

Siden debuten med singlen ”Slem dreng” i 2011 har rap-fænomenet Kesi haft hit på hit på hit, blandt andet ”Mamacita” og ”Su Casa”. Nærmere præsentation er nærmest overflødig.


Snoh Aalegra er en svenskfødt, hiphop-inspireret r&b-sanger, der er flyttet rykket til Los Angeles i håb om et internationalt gennembrud. Hun har udgivet to album og været nomineret til en svensk Grammis, det svenske svar på Grammy, og til det svenske P3 Guld, og hun bliver af Tinderbox-arrangørerne sammenlignet med selveste Sade.

På Magicbox er der yderligere tre tilføjelser til årets dj-line-up. DallasK er manden bag remixet af Martin Garrix og Bebe Rexhas ”In the Name of Love” og har siden 2010 produceret en række lange og samarbejdet med blandt andre Tiësto og Martin Garrix. Den hollandske trance-duo W&W fik deres store kommercielle gennembrud i 2014 med singlen ”Bigfoot”, og Regard hittede i hele verden i 2019 for sit house-cover af Jay Seans ”Ride It”.

– Vi glæder os over dagens tilføjelser til programmet. Fra sjove og samlende Village People, som uden tvivl vil skabe verdens største fest foran scenen, til det flabede rockikon Liam Gallagher med sin palette af udødelige rockklassikere fra Oasis-tiden til den nye soul-diva Shoh Aalegra, som jeg personligt ser meget frem til at se. Jeg synes, vi viser, hvad Tinderbox kan med sin musikalske bredde, og glem så ikke Magicbox-programmet, som med de seneste tilføjelser ser ud til at blive noget af det stærkeste, vi har præsenteret til dato, siger festivalchef for Tinderbox, Brian Nielsen i en pressemeddelelse.


Bring Me The Horizon, Kesi, Snoh Aalegra, W&W og Regard spiller torsdag den 25. juni.
Village People, Liam Gallagher og DallasK spiller fredag den 26. juni.
Michael Kiwanuka spiller lørdag den 27. juni.

Tinderbox 2020 finder sted i Tusindårsskoven i Odense den 25.-27. juni 2020. Billetter kan købes på Tinderbox.dk

Foreløbigt program:


AJ Tracey // Armin Van Buuren // Banks // Bring Me The Horizon // Clara // DallasK // Folkeklubben // Hayden James // Jonah Blacksmith // Jung // Kashmir // Kesi // Lenny Kravitz // Liam Gallagher // Lukas Graham // Meduza // Michael Kiwanuka // Nonsens // Oliver Heldens // Parov Stelar // Post Malone // Regard // Shapov // Snoh Aalegra // Spleen United // Toby Green // Village People // W&W // Zara Larsson

Tinderbox 2020 afvikles i Tusindårsskoven i Odense i dagene 25.-27. juni 2019, og billetter kan købes via Tinderbox.dk.

Varm op med Snoh Aalegras "I Want You Around":


v>
ANNONCE