Nyhed

Musikere starter initiativer som følge af drabet på George Floyd

GAFFA.dk – alt om musik

Prominente musikere som The Weeknd, Jay-Z, Lizzo og Killer Mike tager initiativ til at bakke op om blandt andet kampagnen Black Lives Matter.

Imens store dele af musikindustrien i går satte arbejdet på pause som del af #BlackOutTuesday og #TheShowMustBePaused, har flere musikere tyet til andre metoder for at bekæmpe den stadigt eksisterende racisme.

Initiativerne kommer i kølvandet på mordet af George Floyd og andre afro-amerikanere begået af politiet igennem den seneste tid.


The Weeknd
Den canadiske musiker The Weeknd har haft den store pung oppe og har doneret 500.000 dollars – svarende til cirka 3,3 millioner danske kroner – til organisationer, der arbejder med social ulighed og racisme: Black Lives Matter, The Colin Kaepernick Know Your Rights Camp Legal Defense Initiative og National Bail Out.

”Opfordrer alle med store lommer til at donere og til at donere stort. Hvis du ikke har så meget, så giv gerne, hvad du kan, også selvom det er et lille beløb,” skrev han i går i et Instagram-opslag.

I nat gav han et opråb til sine kollegaer i musikindustrien – blandt andet Spotify, Universal Music Group og Sony Music – om at donere penge til organisationerne.Jay-Z
Den amerikanske rapper Jay-Z har på sin egen vis hyldet George Floyd. Sammen med sit underholdningsbureau Roc Nation har han dedikeret en helsides avisannonce til den afdøde afro-amerikaner, skriver NME.

Annoncerne er spredt over hele USA og indeholder et citat af borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King, der blandt andet lyder:

”Vi rejser os midt imellem heste. Vi rejser os lige her imellem politistave. Vi rejser os lige her imellem politihunde, hvis de har dem. Vi rejser os imellem tåregas. Vi rejser os imod alt, de kan klare og lader hele verden vide, at vi er bestemt til at være frie!”


LÆS OGSÅ: BLACK LIVES MATTER: Hele musikindustrien er sat på pause

Killer Mike
I sidste uge udgav Killer Mike – den ene halvdel af hiphop-duoen Run The Jewels – et klip af en sang om mordet på George Floyd. I går gav rapperen en rørende tale i forbindelse med et pressemøde i Atlanta. Han har senest opfordret alle til at blive ”medlem af græsrodsorganisationer” for at bekæmpe social ulighed, fortæller NME.

Diplo
Den amerikanske producer og dj Diplo har delt 40 måder, hvorpå du kan bekæmpe social ulighed. På sin Instagram anbefaler han blandt andet, hvem du kan følge på de sociale medier og hvilke organisationer, du kan støtte – for eksempel George Floyd Memorial Fund, Minnesota Freedom Fund og Reclaim The Block.


Lizzo
De seneste dage har musiker og rapper Lizzo dedikeret sin Instagram-profil til opslag om racisme.


”Hvide mennesker, dette er jeres daglige påmindelse om, at så længe du er stille, er du en del af problemet. Jeg ved, du ikke er racist. Men du bliver nødt til at være mere end det – du skal være antiracist” udtaler hun i en Instagram-video.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Protest is not the end of progress, it is the beginning. I wonder what would happen if all the big companies and celebrities who have showed support on social media came out and used their platform to let activists and protesters speak and be seen? I wonder what would happen if we allowed the outrage to have positive influence in our local government? What would happen if those in power defunded the police & dismantled their racist culture and corrupt power structures? Cities are burning, are you watching? I stand with Minneapolis. I believe in us. Change is gonna come. #blacklivesmatter

Et opslag delt af Lizzo (@lizzobeeating) den


Janelle Monáe
Sanger og skuespiller Janelle Monáe tager også kampen op imod social ulighed på sine online platforme. ”Make Me Feel”-sangeren er allerede stor fortaler for LGBTQ+-samfundet og opfordrer nu alle til at skrive under på indsamlingen Justice For Breonna Taylor. Bevægelsen forlanger retfærdighed for politidrabet på afro-amerikaneren Breonna Taylor, der fandt sted i marts i år.

ANNONCE