Nyhed

Rappere hylder de danske sygeplejersker

GAFFA.dk – alt om musik

”Det her er vores måde at gi’ den op for jer alle”

”Mod, Sved og Tårer” er en hyldest i anledningen af sygeplejerskernes år 2020, hvor Florence Nightingale, grundlægger af den moderne sygepleje, ville være fyldt 200 år i dag, den 12. maj. Nightingale var blandt andet stor fortaler for, at bedre hygiejne og håndvask kunne redde mange liv – netop som vi ser det i dag.

Nightingales fødselsdag er også grunden til, at sundhedsorganisationen WHO har udråbt netop dette år til at være sygeplejerskernes og jordemødrenes år, hvilket desværre er blevet ekstra aktuelt som følge af coronavirus.


Nummeret er skrevet og indspillet af Jonny Hefty, Lasse lyd, Lars Pank, Zjakalen, Kaare Olsen og Anders Hornshøj, hvortil beatet er af El Peligro og grafittien af Burnon. I musikvideoen ser vi de seks rappere performe sangen foran en graffiti-malet mur, som fremstiller et portræt af en sygeplejerske. Blandt andet lyder det ”Hold hovederne kolde og hold hjerterne varme” og ”I gør det godt / ildsjæle i flammer / I fortjener sgu en fælleskrammer”.

Om sangen udtaler 1. kredsnæstformand for Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland, Christina Windau Hay Lund:

”Sangen er med til at sætte fokus på, at det kan betale sig at investere i sygeplejersker og passe godt på dem. Ikke bare i den nuværende situation med coronavirus – for forskning viser blandt andet, at flere patienter overlever og får et bedre forløb med færre infektioner og genindlæggelser, hvis antallet af sygeplejersker passer sammen med antallet af patienter”.


Hør sangen og se musikvideoen til ”Mod, Sved og Tårer” her:

ANNONCE