Nyhed

BBC-kanal forbyder afspilningen af juleklassiker med "krænkende tekst"

GAFFA.dk – alt om musik

Man vil ikke længere kunne høre ”Fairytale of New York” på BBC Radio 1.

BBC Radio 1 har besluttet ikke at spille den originale version af The Pogues og Kirsty MacColls juleklassiker ”Fairytale of New York” fra 1987. Dette skyldes en vurdering af, at lyttere kan blive krænkede af visse formuleringer, rapporterer BBC.com.

Ifølge radiostationen har yngre lyttere reageret på de dele af teksten, hvor den synges nedsættende om køn og seksualitet. BBC Radio 1's musikprofil minder en del om P3's.


LÆS OGSÅ: Lydmor modtager pris for sexisme-kritisk debatindlæg i GAFFA

BBC Radio 1 spiller i stedet en senere version med en anden tekst, skrevet af den nu afdøde Kirsty MacColl.

Men når det så er sagt, kan den originale version blive hørt via BBC Radio 2, hvis musikprofil ligger tæt på P4's, mens seks musik-dj's tilknyttet BBC har mulighed for at vælge mellem de to forskellige versioner.


”Vi ved, at sangen betragtes som en juleklassiker, og vi vil fortsætte med at spille den i år, hvor vores radiostationer selv kan vælge, hvilken version der er mest relevant for deres lyttere,” siger en talsmand for BBC gennem deres hjemmeside.

I den senere version er en homofob passage blevet erstattet af "Du er nærig, og du er hærget". Denne version blev indspillet af Kirsty MacColl i forbindelse med Top of the Pops, 1992. Den senere version blev også brugt af Ronan Keating og Máire Brennan i deres cover fra år 2000.

Hør originalversionen nedenfor:

ANNONCE