Nyhed

Morrissey står uden pladeselskab – ”dikterer, hvordan en kunstner skal opføre sig”

GAFFA.dk – alt om musik

Den erfarne Morrissey udgav albummet I Am Not A Dog On A Chain via pladeselskabet BMG ikke senere end marts i år, men nu er samarbejdet slut, annoncerer The Smiths-ikonet i en erklæring på morrisseycentral.com.

Han bruger formuleringen, at pladeselskabet har ”droppet ham”, på trods af, at han har indsat en opremsning af, hvilken plads det seneste album fik på hitlisterne.

LÆS OGSÅ: BAKSPEJLET: David Bowies turné med Morrissey – sprang fra i vrede


I erklæringen beskylder han BMG for at ”diktere, hvordan kunstnere skal opføre sig”, og siger samtidig, at de tre plader, han udgav via selskabet, er ”de bedste fra min karriere”. Læs hele meddelelsen her:

”Mine tre album med BMG har været det bedste i min karriere, og jeg står ved dem til døden. Optagelsen af dem har været en central periode i mit liv, og jeg takker det tidligere BMG-team, og alle involverede, for det. Det er stadig vigtigt at mig til at lave musik på min egen måde, og jeg ønsker ikke at være hos et label, der dikterer så specifikt, hvordan deres kunstnere skal opføre sig – især når ordet 'talent' på bemærkelsesværdig vis aldrig nævnes.”

BMG har til gengæld udnævnt en ny chef, der ikke ønsker et nyt Morrissey-album. I stedet investerer de nu i mere mangfoldighed inden for BMGs kunstnerkatalog, skriver NME.


Morrissey har også citeret denne udtalelse på sin egen side, dog med ordet ’mangfoldighed’ i citationstegn – det kunne tyde på, han er uenig.

LÆS OGSÅ: GULD FRA GEMMERNE: Da GAFFA mødte Morrissey

”De her nyheder lægger sig perfekt ind i mønstret af 2020s rædsel og forfald. Vi ville være komplet vanvittige, hvis vi forestillede os noget postitivt.”


En talsmand for BMG sagde i et interview med Mirror, at Morrissey havde en aftale på tre album med virksomheden. En kontrakt, der nu er nået til vejs ende.

BMG har udgivet tre ekstraordinære Top 10-albums fra Morrissey i løbet af de sidste tre år, inklusive nogle af de bedste værker i hans karriere. ”Den tre albumaftale er nu afsluttet ”, siger de.

Morrissey har i de senere år vakt stor opmærksomhed med sin støtte til det indvandrerkritiske engelske parti, For Britain.


LÆS OGSÅ: Pladebutik boykotter Morrissey

ANNONCE