Nyhed

Taylor Swift i kamp mod musikbranchen – genindspiller sine første album

GAFFA.dk – alt om musik

Taylor Swift har mistet rettighederne til sine seks første album, så nu er hendes strategi ganske enkelt at genindspille dem.

Medieinvestor-firmaet Ithaca Holdings LLC, med stor-entreprenøren og Justin Bieber-manageren Scooter Braun i front, gjorde i 2019 en handel, der gav Braun og hans firma omfattende rettigheder over Big Machine Records; pladeselskabet, som Taylor Swifts første seks album blev udgivet under.

Nu har Braun solgt ejerskabet til alle disse album – Taylor Swift (2006), Fearless (2008), Speak Now (2010), Red (2012), 1989 (2014) og Reputation (2017) – videre til investeringsselskabet Shamrock Holdings. Swift har forsøgt at købe rettighederne tilbage, men hun fortæller på Twitter, at de tilsyneladende ”ikke er til salg til hende”.


LÆS OGSÅ: Her er verdens 100 bedst tjenende berømtheder – inklusive musikere

”De ville ikke engang give mit team et prisforslag”, skriver hun. Og desuden beskriver sangeren, at hun er blevet bedt om at underskrive et dokument, der ”erklærede, at jeg aldrig ville sige et ord om Scooter Braun, medmindre det var positivt.”

Hvis du spørger dig selv om, om dette er normalt papirarbejde i musikbranchen, skulle Taylor Swift hilse fra sit juridiske team, der siger, at ”dette er absolut IKKE normalt”.


Men Swift har en plan: Hun genindspiller ganske enkelt de gamle sange. ”Jeg er allerede begyndt på genindspilningen af min ældre musik, og det har allerede vist sig at være en både sjov og kreativt tilfredsstillende opgave. Jeg har masser af overraskelser i ærmet”, skriver stjernen, efterfulgt af en smiley.

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Når musik ikke ejes af kunstneren selv – et overlevelsesvilkår eller humbug?

Nedenfor kan du se hele tweetet, som også indeholder Swifts svar til den private virksomhed, der endte med at købe hendes musik.


ANNONCE