Nyhed

Aarhus Jazz Orchestra & AddisAbabaBand mødes til De Grimmeste Aftener

Blæser efteråret i gang med funky afrojazz og 26 musikere på scenen.

I en tid, hvor meget stadig er lukket ned, lukker Aarhus Jazz Orchestra op og inviterer 500 publikummer til open-air-koncert i Aarhus. Koncerten er et unikt musikalsk møde mellem to prisvindende aarhusianske orkestre, og det præsenteres i en lige så unik setting – under sensommerhimlen til ”Danmarks Hyggeligste Havefest”. 

De Grimmeste Aftener har hele sommeren præsenteret musik på Grimhøjgaard i Brabrand. Der er styr på sikkerheden, når publikum mødes på plænen og sammen deler store musikalske oplevelser. Fredag d. 4. september kan publikum se frem til opleve det 14 mand store Aarhus Jazz Orchestra blive forenet det 12 mand store AddisAbabaBand.  

AddisAbabaBand er netop blevet nomineret til en Danish Music Award i kategorien ”Årets Danske Rootsnavn” og har tidligere på året modtaget Statens Kunstfonds hæderspris. Aarhus Jazz Orchestra er et af Danmarks førende bigbands og har flere gange været nomineret til – og vundet - Danish Musik Awards. Sidste år modtog de JazzDanmark-prisen for ”årets nyskabende koncertoplevelse”.


Koncerten d. 4. september bliver et energifyldt, legende og unikt møde mellem to fantastiske orkestre fyldt med råswingende afrobeat, jazz, roots og funk. Et gammelt ordsprog siger, at for mange kokke fordærver maden. Sammen med dirigent Nikolai Bøgelund vil Aarhus Jazz Orchestra og AddisAbabaBand vende ordsproget på hovedet og vise, at et stort musikalsk fællesskab med friheden som ledestjerne kan skabe en spændende, sprudlende og eksplosiv musikalsk oplevelse. Samarbejdet kan indtil videre kun opleves denne ene gang - til De Grimmeste Aftener i Brabrand.

Om samarbejdet siger Kunstnerisk Ansvarlig, Anders Ørbæk:

”Samarbejdet med AddisAbabaBand er spændende, fordi de repræsenterer en gren af jazzen, som vi normalt ikke beskæftiger os så meget med. Vi er generelt meget nysgerrige på den musik, der ligger i randområdet omkring jazzen, og på hvad der sker når man kombinerer stilarter, udtryk og musikere – og dette er også tilfældet med AddisAbabaBand. 1 plus 1 giver 3!


Jeg tror, at publikum kan se frem til en fantastisk koncert. En kæmpestor rytmisk energiudladning med masser af afrofunk, etnojazz, stramme grooves og højspændte soloer. Der bliver godt humør, fest og farver – og forhåbentlig godt vejr!”  

Til koncerten bliver der også mulighed for at opleve en koncert med lokale unge musikere fra musikskolen Frontsession (Aarhus Byhøjskole), som varmer op til aftenens koncert.

Læs mere om koncerterne og find billetter her


 

Detaljer om koncerten:

Dato & Tid:   4. september 2020 Kl 20.00


                      Opvarmning fra kl. 18.30

Adresse:        Grimhøjgaard, grimhøjvej 20, 8220 Brabrand

Billetpris:      140 kr


De Grimmeste Aftner er udendørs koncerter beliggende i det naturskønne Grimhøjgaard i Brabrand. I løbet af sommeren 2020 kan du opleve stemningsfulde udendørskoncerter. Læs mere på www.grimgaard.dk

ANNONCE