Nyhed

Britisk pladeselskab skifter navn efter kritik

GAFFA.dk - Alt om musik

Navnet har en uheldig fortid, som pladeselskabet ikke længere kan stå inde for 

Det uafhængige engelske pladeselskab Young Turks har fra i går skiftet navn til Young, forklarer de i en pressemeddelelse. 

Ifølge grundlæggeren af pladeselskabet, Caius Pawson, var navnet oprindeligt inspireret af en Rod Stewart-sang af samme navn fra 1981. Pawson hørte sangen og ledte efter den i en uge på internettet, før han fandt den igen. 


‘’Navnet fascinerede mig og fremkaldte ungdommens solidaritet. I 2005 lod det til at opsummere perfekt, hvad vi var: teenagere, der ønskede og ventede på at gøre noget, hvad som helst’’, fortæller Pawson.

Folkene bag Young Turks var på daværende tidspunkt ikke klar over navnets historiske associationer. ‘’Young Turks’’ var nemlig navnet på en politisk gruppe i det daværende Osmannerrige, det nuværende Tyrkiet, der spillede en rolle i det armenske folkedrab i 1915, som kostede mellem 300.000 og 1,5 millioner armeniere livet. 

Efter at være blevet klar over den smerte og forvirring, som navnet har bragt, har pladeselskabet nu besluttet, at tiden er inde til at skifte navn.


‘’Vi elskede navnet for, hvad det betød for os, men set i bakspejlet burde vi have lyttet mere omhyggeligt til andre stemmer og handlet hurtigere. Vi har altid forsøgt at påvirke positive forandringer, og når vi ved, hvad vi gør nu, er det kun rigtigt, at vi skifter navn,’’ forklarer Pawson.

Pladeselskabets artister er lige nu Daniela Lalita, Ethan P Flynn, FKA Twigs (billedet), Jamie xx, John Talabot, Kamasi Washington, Koreless, Oliver Sim, Romy, Sampha og The xx. Også selskabets managementafdeling skifter navn til Young Artists, såvel som musikforlaget nu vil hedde Young Songs.

24. april er mindedagen for det armenske folkedrab, og pladeselskabet Young har i den anledning lavet en donation til Det Armenske Institut i London, som er en kulturel velgørenhedsorganisation, der udforsker nutidens armenske liv i eksil gennem forskning og kunst.


LÆS OGSÅ: Grammys ændrer navn på kategorien "World Music" 

ANNONCE