x

Grammys ændrer navn på kategorien "World Music"

Grammys ændrer navn på kategorien "World Music"

Fra nu af kan artister ikke længere nomineres til prisen ”Best World Music Album”, men kan i stedet nomineres til ”Best Global Album”. 

Grammy Awards har i løbet af sommeren omdøbt flere af sine kategorier efter skarp kritik i forbindelse med Black Lifes Matter-bevægelsen. Nu har akademiet, efter samtaler med både artister, etno-musikologer og lingvister fra hele verden, besluttet sig for at ændret navnet på kategorien ”Best World Music Album”, så den i stedet går under navnet ”Best Global Album”:

”Ændringen symboliserer en bevægelse væk fra konnotationerne til kolonialismen og ”ikke-amerikansk”, som den tidligere term indbefattede, mens den tilpasser sig de aktuelle lyttetrends og den kulturelle udvikling blandt de forskellige samfund, den måtte repræsentere,” skriver akademiet i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Grammy omdøber kategorien "urban" efter kritik

Kategorien omfatter blandt andet international, ikke-vestlig, klassisk musik og international folkemusik samt international og tværkulturel musik baseret på de tidligere nævnte genrer. Prisen omfatter derimod ikke reggae, latin eller europæisk popmusik.

Akademiet introducerede for første gang kategorien i 1991, hvor den første vinder blev Mickey Hart med Planet Drum i 1992. Dette års vinder af prisen i kategorien, Angélique Kidjo (billedet) med Celia, bliver til gengæld den sidste musiker til at modtage en pris ved navn "Best World Music Album".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA