Nyhed

Dommer afviser sagsanlæg mod boet efter Michael Jackson

GAFFA.dk – alt om musik

Billede fra filmen Leaving Neverland

Sagen blev anlagt tilbage i 2013

Dommeren Mark A. Young ved retsinstansen LA County Superior Court i Los Angeles har afvist en retssag mod boet efter Michael Jackson, anlagt tilbage i 2013 af koreografen Wade Robson. Koreografen beskylder Jackson for at have begået seksuelle overgreb mod Robson, da denne var barn i slutningen af 80'erne og begyndelsen af 90'erne. Noget, Robson også fortalte om i den meget omtalte dokumentarfilm Leaving Neverland fra 2019.


Robson beskylder Jacksons selskaber MJJ Productions og MJJ Ventures for at have været med til at muliggøre overgrebene. 

Beslutningen stadfæster en tidligere afgørelse ved en lavere retsinstans.

Dommer Young skriver i en afgørelse, citeret af NME: "Der er ingen bevis for sagsøgers påstand om, at sagsøgte havde kontrol over Jackson. Beviserne fortæller, at anklagede ikke havde mulighed for at kontrollere Jackson, da Jackson havde det fulde ejerskab over sagsøgtes økonomiske midler. Uden kontrol eksisterer der ikke noget specielt forhold eller forpligtelse mellem sagsøger og sagsøgte."


Sagen er tidligere blevet afvist af retten i 2017, men blev senere gen-anlagt efter en lovændring i Californien, hvor det blev muligt at sagsøge personer for pædofile overgreb, indtil sagsøgeren fylder 40 år – tidligere var grænsen 26 år.

Jonathan Steinsapir, advokat for boet efter Michael Jackson udtaler ifølge NME:

"I dag er en dom mod Wade Robson blevet afsagt tre gange af to forskellige dommere ved Superior Court. Wade Robson har tilbragt de sidste otte år med at forfølge intetsigende påstande ved forskellige sagsanlæg mod boet efter Michael Jackson og selskaber forbundet med det. Robson har taget næsten tre dusin vidneudsagn og inspiceret og præsenteret hundredetusindvis af dokumenter for at bevise sine påstande, og alligevel har en dommer igen afgjort, at Robsons påstande ikke har nogen relevans overhovedet, at en retssag ikke er nødvendig, og at hans seneste sag bliver afvist."


Robsons advokat fortæller, at Robson overvejer at anke afgørelsen.

LÆS OGSÅ: Ensidig, men uafrystelig maraton-fortælling om Michael Jacksons angivelige sexovergreb

ANNONCE