Nyhed

Kultbandet Laibach giver koncert i København

GAFFA.dk – alt om musik

Laibach spiller på Bremen Teater i København den 13. februar 2022

Den slovenske gruppe Laibach giver koncert på Bremen Teater i København den 13. februar 2022.

Laibach blev dannet i 1980 i den slovenske mineby Trbovlje. Dette blev starten på en lang og kontroversiel karriere for det slovenske kult-band, der siden har skabt en dedikeret fanbase verden over.


Gruppen skabte sig hurtigt et omdømme som systemkritikere og provokatører. Det har trukket bandet ind i et utal af kontroverser, der medførte et forbud i det daværende Jugoslavien, som følge af et interview i tv-programmet TV Tednik, hvor gruppen var mødt op i fuld militærpåklædning og armbind med sorte kors på.

Som følge af forbuddet søgte bandet mod udlandet, hvor de opnåede international berømmelse. Først da Slovenien blev selvstændigt i 1991 blev forbuddet hævet, og Laibach blev hyldet som kultur-ikoner i hjemlandet.

Bandet udgav debutalbummet Laibach i 1985, og har siden udgivet en lang række albums, der spænder bredt fra industrial til avantgarde, og som desuden tæller genfortolkninger af velkendte sange fra vesten, dark wave, elektroniske lydlandskaber og samples fra klassisk musik. Den røde tråd har dog altid været den systemkritiske tankegang, der gennemsyrer gruppens musikalske palette. Et band som Rammstein er tydeligt inspireret af Laibach.


Billetsalget til koncerten starter mandag den 26. april klokken 10. Køb billetter via linket HER     

LÆS OGSÅ: Laibach-interview: Vi er på en mission, der aldrig slutter

Se musikvideoen til sangen ”So Long, Farewell” fra albummet The Sound of Music fra 2018:

 

ANNONCE