Nyhed

Dizzy Mizz Lizzy-sang bliver til kortfilm

GAFFA.dk – alt om musik

Band og by har slået hovederne sammen i et nyt, kreativt samarbejde 

De danske rockveteraner Dizzy Mizz Lizzy har i samarbejde med Horsens Kommune, Horsens Kommune, Destination Kystlandet og Horsens & Friends skabt kortfilmen Amelia. Filmen er baseret på nummeret af samme navn fra deres seneste albumudgivelse og filmet på forskellige locations i Horsens by. 

Dizzy Mizz Lizzys Tim Christensen fortæller: ”Vi har fået nogle nye, gode venner ovre i Jylland, som gerne ville lege med. Det er bare megaoptur, at der er nogen, som gider gribe en lidt skør idé i den her skøre tid, så vi kan komme videre og holde liv i kulturen på den fede måde”.


“Amelia” stammer fra bandets fjerde studiealbum Alter Echo, der udkom sidste forår, og som blandt andet fik fem stjerner og stor ros af GAFFAs anmelder. Sidste halvdel af albummet er udgjort af "Amelia", et 23 minutter langt nummer, bestående af fem sammenhængende dele. Sangen handler om en ung kvindes svære vej i livet og er en fortælling om sorg, tab og ensomhed.

”Amelia-numrene har i sig selv filmiske kvaliteter, fordi den er en 23 minutter lang rejse, der faktisk er fem sammenhængende numre, som handler om en ung kvindes svære vej i livet,” fortæller Claus Visby, der er direktør for Horsens & Friends: ”Men sådan en video er dyr at lave, og derfor er vi glade for at kunne samle alle de skabende kræfter, vi har i Horsens, til endnu engang at få musikken og kulturen bragt positivt ud i verden.”

Også byens borgmester Peter Sørensen glæder sig over samarbejdet og muligheden for at kunne bidrage til kulturlivet: “Vi ønsker kultur, og kultur fylder vores liv... Når så også kulturen under corona er lidt ramt, og der er nye spændende måder at samarbejde på og støtte hinanden på, så stiller Horsens naturligvis også op”.


Kortfilmen får premiere i Horsens tirsdag den 31. august 2021, og efter premieren vil filmen blive vist som en del af Odense Filmfestival den 1. september, hvor man også kan møde instruktøren Marc Louis Sutton, producer Christian Juliussen og de tre medlemmer af Dizzy Mizz Lizzy til en snak om "kreative processer, tillid og kunstens kompromisløse kvaliteter". Køb billetter her.

LÆS OGSÅ GAFFA-Pris-vinderne Dizzy Mizz Lizzy: ”Vi er supertaknemmelige for, at så mange stadig er med på vores vogn”  

 


Hør Alter Echo lige her:

ANNONCE