Nyhed

Hør Tom Morello, Bruce Springsteen og Eddie Vedder fortolke AC/DC-klassiker

GAFFA.dk – alt om musik

"Highway to Hell" er forløber for Morellos kommende soloalbum

Rage Against the Machine-guitaristen Tom Morello har netop annonceret et nyt soloalbum, og på førstesinglen får han fint besøg. Både Bruce Springsteen og Eddie Vedder er nemlig gæstevokalister på sangen, som er en fortolkning af AC/DC-klassikeren "Highway to Hell" fra 1979. Hør nummeret nedenfor.

"Vores udgave af 'Highway to Hell' er en hyldest til AC/DC, men med Bruce Springsteen og Eddie Vedder bringer vi denne legendariske sang ind i fremtiden," siger Morello i en pressemeddelelse. "En af alle tiders største rock'n'roll-sange sunget af to af alle tiders største rock'n'roll-sangere. Og så kommer jeg med en hurtig guitarsolo. Tak og godnat."


Sangen er en forløber for Morellos andet soloalbum i eget navn, The Atlas Underground Fire, som udkommer 15. oktober, og som byder på en lang række andre gæstestjerner, blandt andre Bring Me the Horizon, Chris Stapleton, Damian Marley, hiphop-dub-produceren Protohype og Dennis Lyxzén, sanger i det svenske punkband Refused. Albummet kommer til at byde på både rock og elektronisk musik og er indspillet under pandemien, hvilket ifølge Morello har været et kreativt benspænd.

"Under nedlukningen havde jeg ikke adgang til en tekniker, så jeg var nødt til at indspille alle guitardelene på min telefons memo-funktion," siger Morello. "Det virkede som en langt ude idé, men det gav en frihed i kreativitet, fordi jeg ikke kunne overtænke guitardelene, men bare var nødt til at stole på mine instinkter."

Sangene på albummet omhandler blandt andet social uretfærdighed, et emne, Morello har været engageret i gennem hele sin karriere. Samarbejderne med de mange gæster er foregået digitalt.


"Dette album var en redningsplanke i en svær tid, som gav mig mulighed for at finde nye måder at skabe globale kunstneriske forbindelser, der hjalp med at omskabe en tid med frygt og angst til én med musikalske udtryk og rockende samarbejder," siger Tom Morello.

Tom Morello har ud over Rage Against the Machine også været medlem af grupperne Audioslave, Prophets of Rage og Street Sweeper Social Club og udgivet plader under aliaset The Nightwatchman. Han var desuden i 2013 og 2014 medlem af Bruce Springsteens E Street Band som vikar for Steven Van Zandt, der på dette tidspunkt indspillede tv-serien Lilyhammer.

LÆS OGSÅ: Interview med albumaktuelle Prophets of Rage – gør plads for vredens profeter 


Tracklisten til The Atlas Underground Fire ser ud som følger:

 1. Harlem Hellfighter 
 2. Highway to Hell (featuring Bruce Springsteen and Eddie Vedder)
 3. Let’s Get The Party Started (featuring Bring Me The Horizon)
 4. Driving to Texas (featuring Phantogram)
 5. The War Inside (featuring Chris Stapleton)
 6. Hold The Line (featuring grandson)
 7. Naraka (featuring Mike Posner)
 8. The Achilles List (featuring Damian Marley)
 9. Night Witch (featuring phem)
 10. Charmed I’m Sure (featuring Protohype)
 11. Save Our Souls (featuring Dennis Lyxzén of Refused)
 12. On The Shore Of Eternity (featuring Sama’ Abdulhadi) 

Hør fortolkningen af "Highway to Hell":


ANNONCE