Nyhed

Kom helt tæt på turnéaktuelle Bersærk i ny minidokumentar

GAFFA.dk – alt om musik

Filmen giver et unikt og intimt indblik i skabelsesprocessen bag bandets tredje og seneste albumudgivelse

Det danske heavy metal-band Bersærk udgav sidste år deres tredje album SOL. Undervejs blev der filmet dét, der nu er udkommet som en minidokumentar med titlen Solfærd, der har premiere i dag, og som kan ses længere nede. I samme omgang har bandet annonceret, at de drager på en efterårsturné med samme navn, hvor de vil lægge vejen forbi 17 forskellige spillesteder landet over. 

Solfærd blev filmet i processen op til og under indspilningen af albummet, hvor bandet blev fulgt af de to filmstruktører Brødrene Kastenskov. I den næsten 22 minutter lange minidokumentar følger man bandet helt tæt på ‒ i stuen, i studiet, i øvelokalet og i overvejelserne og den kreative proces bag deres seneste albumudgivelse SOL.


“I  kortfilmen "Solfærd", der er filmet under skabelsen af Bersærks tredje album SOL, får man et lille glimt af Bersærks verden i denne proces. Beskueren bliver fluen på væggen, i øjeblikke forbeholdt de få. Og man vil få et indblik i både det private og professionelle element i tilblivelsen af SOL”, fortæller bandet selv om filmen. 

Bersærks debutalbum Mulm udkom i 2015 og blev tre år senere fulgt op med Jernbyrd. Udgivelserne udgør en trilogi, med SOL fra 2020 som den tredje og sidste i rækken. Bandet blev dannet i 2012 og består af trommeslager Simon Gleerup Meiner, guitarist Lars Evers, bassist Jens Moss Thorsen og sanger Casper Popp.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Bersærkergang


Se Solfærd her:

Artiklen fortsætter efter filmen





Billetter til Bersærks Solfærd-turné kan købes lige her.

Se alle spilledatoerne her:

03.09 VESTERLAND. Fanø


04.09 TURBINEN. Randers

18.09 PLATFORM K. Horsens

01.10 STARS. Vordingborg


02.10 SØNDERBORGHUS. Sønderborg

08.10 SKRÅEN I NORDKRAFT. Aalborg

09.10 GODSET. Kolding


15.10 HARDERS. Svendborg

16.10 PAVILLONEN. Grenaa

29.10 PALETTEN. Viborg


30.10 FERMATEN. Herning

12.11 WALTHERS MUSIKCAFÉ. Skanderborg

13.11 DEN GRÅ HAL. Christiania (køb billetter her)


19.11 BYGNINGEN. Vejle

20.11 POSTEN. Odense

03.12 TOBAKKEN. Esbjerg


04.12 TRAIN. Aarhus

ANNONCE