Nyhed

Carlos Santana gennemgår hjerteoperation – aflyser koncerter

GAFFA.dk – alt om musik

Den latinamerikanske musiker er i bedring

Det er netop blevet offentliggjort, at Carlos Santana har fået en ikke-planlagt hjerteoperation, hvorfor alle hans december-shows i Las Vegas er udskudt.

Den 74-årige guitarist og vokalist har brugt Twitter til at dele nyheden med sine fans. I opslaget er et kort stykke tekst og en video af Carlos Santana der fortæller, at han havde bedt sin hustru om at køre ham på hospitalet, fordi han havde smerter i brystet. I videoen siger han: "Jeg har tænkt mig at tage fri lidt for at sikre, at jeg bliver helt frisk og veludhvilet igen". 


Artiklen fortsætter under opslaget


I tekststykket til video-opslaget står der: "Santana har aflyst hele december 2021 på House of Blues, Las Vegas, da han er ved at komme sig over en ikke-planlagt hjerteoperation. Vi ser frem til at vende tilbage og optræde på House of Blues i januar 2022". 

Santana udgav tidligere på året albummet Blessings and Miracles, som blandt andet indeholder samarbejder med Rob Thomas og Chris Stapleton. 

I september 2021 var det præcist 50 år siden, at Santana udgav det ikoniske album Santana III. Albummet var, som titlen antyder, det tredje i rækken og blev det sidste med gruppens originale besætning helt indtil 2016, hvor de vendte tilbage med Santana IV.


Carlos Santana er en amerikansk-mexicansk musiker, der slog igennem i de sene 60'ere og tidlige 70'ere med sit band Santana, som bliver anset for at være pionerer indenfor latinamerikansk-inspireret rockmusik. Carlos Santana har i alt vundet 10 Grammyer, mens hans band Santana i 1998 blev indlemmet i den amerikanske Rock and Roll Hall of Fame. 

Santana har været inspirationskilde for mange nyere musikere, inklusive popsensationen Rihanna, der sammen med DJ Khaled og Bryson Tiller lavede det store radiohit "Wild Thoughts", som sampler det karakteristiske guitar-riff fra Santanas sang "Maria Maria" fra 1999. "Maria Maria" har i dag over 170 millioner streams på Spotify, mens "Wild Thoughts" har over 850 millioner streams.  

LÆS OGSÅ: Fik du hørt det aggressive Rihanna-cover?


Giv Santanas "Maria Maria" og DJ Khaleds "Wild Thoughts" et genlyt lige her:

 


ANNONCE