Nyhed

David Bowies 75-års fødselsdag fejres med livestream-koncert

GAFFA.dk – alt om musik

Koncerten vil være tilgængelig i 24 timer

Den 8. januar 2022 markerer, hvad der ville have været David Bowies 75-års fødselsdag. I den forbindelse er det annonceret, at en række af Bowies venner og bekendte er gået sammen om en fejring af den ikoniske musiker. Det skriver Rolling Stone.

Begivenheden A Bowie Celebration tager form af en koncert, som vil blive livestreamet, og som efterfølgende vil være tilgængelig via RollingLiveStudios.com i 24 timer for dem, der ikke er så heldige at få fingre i billetter til selve koncerten.


Koncerten byder på et stjernespækket line-up både inde og uden for musikkens verden, som inkluderer Def Leppard, Simon Le Bon (Duran Duran), John Taylor, Living Colour, Gary Oldman, Rob Thomas, Walk The Moon, Jake Wesley og Ricky Gervais.

Dertil kommer et backingband med musikere, som har spillet med stjernen, herunder keyboardspilleren gennem mange år, Mike Garson.

”Det er en ære at kunne dele David Bowies musik med verden. Jeg glæder mig til, at alle kan få lov til at opleve dette meget særlige show, vi har i vente til fejringen af, hvad der ville have været Davids 75-års fødselsdag med de bandmedlemmer, han indspillede og optrådte med, samt en fantastisk gruppe af gæstekunstnere, som han også var en inspiration for,” udtaler Garson.


LÆS OGSÅ: Fyldig dokumentation af Bowies halvfemsere

Garson samt flere medlemmer fra Bowies A Reality Tour-band spillede først en serie shows som en fejring af musikeren året efter sangerens bortgang. Det følgende år fandt fejringen sted i form af en verdensturné.

Ud over at fejre Bowie er koncerten dedikeret til musikfotografen Mick Rock, som har taget mange billeder af Bowie gennem årene, og som gik bort i november.


Begivenheden vil desuden fejre 35-års jubilæet for 1986-filmen Labyrinth (På dansk Labyrinten til trodkoldens slot), hvor Bowie indtog rollen som troldkongen Jareth og spillede over for en ung Jennifer Connelly.

Sangeren med det borgerlige navn David Robert Jones udgav sit sidste studiealbum, Blackstar, på sin 69-års fødselsdag i 2016. Bare to dage senere, den 10. januar, døde Bowie af kræft – en sygdom, han ikke havde delt med offentligheden, hvorfor musikerens bortgang kom som et chok for hele verden og især de mange fans, han efterlod. Blackstar stod dermed tilbage som en afskedsgave fra den altid overraskende stjerne.

LÆS OGSÅ: David Bowie-film på vej fra "Kurt Cobain"-instruktør

 

ANNONCE