Nyhed

Uudgivet Whitney Houston-demo solgt for 1 million dollars

GAFFA.dk – alt om musik

Overskuddet fra auktionen går til Whitney E. Houston Foundation

En uudgivet demo, som Whitney Houston indspillede, da hun var 17 år gammel, er blevet solgt på en NFT-aktion for 1 million amerikanske dollars. Det skriver Uncut.

NFT står for non-fungible token – det betyder, at der er tale om digitale filer, der hverken kan ændres eller kopieres.

Aktionen fandt sted tirsdag den 14. december, og vinderen kan således se frem til at høre et nummer fra Houston, som aldrig er blevet hørt før. Med den uudgivne sang følger desuden en digital video fremstillet af den 17-årige kunstner Diana Sinclair, som byder på sjældne arkivoptagelser af den amerikanske stjerne.

”At være i stand til at arbejde med hendes musik og hendes familie transformerede virkelig den måde, jeg så hende på i hendes musikvideoer. Jeg følte mig mere forbundet med den person, hun var,” udtaler Sinclair.

LÆS OGSÅ: Donald Trump beordrer statuer opført af Whitney, Aretha, Elvis med flere

Overskud fra NFT-aktionen går til Whitney E. Houston Foundation, som har til formål at skabe muligheder for og styrke unge.

Whitney Houston er en af alle tiders bedst sælgende kunstnere og står bag megahits som ”I Wanna Dance with Somebody” og ”I Will Always Love You”, hvor sidstnævnte er en coverversion af Dolly Partons nummer. Houstons udgave blev anvendt til filmen The Bodyguard (1992), hvor sangeren havde en hovedrolle overfor Kevin Costner.

Whitney Houston gik bort i 2012, da hun på tragisk vis druknede i et badekar med kokain i blodet på et hotel i Beverly Hills. Hun blev 48 år.

ANNONCE