Nyhed

Wonderfestiwall offentliggør fem navne til 2022

GAFFA.dk – alt om musik

Den bornholmske festival kan i dag offentliggøre Drew Sycamore, Lord Siva, Lis Sørensen, Blaue Blume og Hugorm

Efter at festivalen har været aflyst de sidste to år på grund af corona, vender Wonderfestiwall endelig tilbage næste år. Nu er festivalen klar med yderligere fem navne, der vil give koncert i det smukke bornholmske landskab. Wonderfestiwall finder sted ved Hammershus’ historiske borgruiner ved Allinge til sommer mellem den 18. og 21. august 2022. 

I 2020 lå Drew Sycamore på førstepladsen over de mest spillede kvindelige danske artister på radio, og tidligere i år vandt musikeren hovedprisen til dette års P3 Guld-show. Sycamore var desuden nomineret i kategorien Best Nordic Act til dette års MTV European Music Awards. Hun besøger til sommer Bornholm og Wonderfestiwall med sin musik.

Lord Siva er en sand hitmager. Urban-sangeren stod for et af 2020’s største danske sommerhits, “Solhverv”, og året før hittede han med massivt sammen med produceren Vera på det engelsksprogede “Paris”. Live kan du forvente sange på både dansk og engelsk fra kunstneren, som debuterede tilbage i 2014 med det mere hiphop-orienterede og mørke album 180, men gradvist har bevæget sig mod poppen og lyset.

I marts kunne GAFFA fortælle, at Lis Sørensen, ifølge en undersøgelse udført af Voxmeter, lå i top fem over de kunstnere, som danskerne i aldersgruppen 50-64 glædede sig mest til at høre, når det igen blev muligt at høre livemusik. Blandt koncertgængerne på 65+ lå musikeren helt i top. Sørensen har flere gange bevist, at alder ikke spiller nogen rolle – eksempelvis da hun i 2019 modtog Danish Music Awards’ Ærespris. Fans kan se frem til at opleve hende på Wonderfestiwall 2022. 

Blaue Blume (billedet) debuterede i 2014 med ep’en Beau & Lorette. Deres debutalbum Syzygy fra 2015 fik fulde seks stjerner af GAFFAs anmelder. Den seneste udgivelse fra kvartetten var Bell of Wool fra 2019. Under lockdown har gruppen spillet ikke mindre end ni udsolgte koncerter på Hotel Cecil. Forhåbentlig uden restriktioner vender de nu tilbage til den danske livescene a la Allinge til sommer. 

Hugorm alias Simon Kvamm (sang), Morten Gorm (guitar) og Árni Bergmann (trommer) brød solidt igennem i 2020 med debut-ep'en Folk skal bare holde deres kæft og albummet Kom, vi flygter, der begge har fået flotte anmeldelser. Musikken er aggressiv, men samtidig melodisk rock med inspiration fra hiphoppen, og bandet har givet talrige, udsolgte og intense koncerter i 2020 og 2021, hvor Simon Kvamms mangeårige sceneerfaring fra Nephew og De Eneste To ikke fornægter sig.

Dermed rummer plakaten indtil videre Drew Sycamore, Lord Siva, Lis Sørensen, Blaue Blume, Hugorm, D-A-D, Benjamin Hav og Familien, Andreas Odbjerg, Dopha og Goss. Festivalen vil gennem vinteren og foråret offentliggøre mere end 30 kunstnere til Wonderfestiwall 2022.

Om de nye tilføjelser til programmet og festivalen 2022 udtaler formand for Foreningen Wonderfestiwall, Daniel Mühlendorph, i en pressemeddelelse:

”Vi er fuldt i gang med at planlægge Wonderfestiwall 2022. Efter to års pause er vi klar til vokseværk og til at holde en uforglemmelig festival på Bornholm. Wonderfestiwall vokser år efter år, og det kan også ses på vores musikprogram, som hvert år når et niveau højere end forrige. Med vores musikprogram og de helt fantastiske oplevelser på Bornholm kan vi bestemt tilbyde en unik festivaloplevelse, der er værd at rejse efter for at opleve.”

Billetsalget er i gang. Partout- og endagsbilletter kan købes via ticketmaster. Gæster fra København og det øvrige Danmark kan købe en pakkerejse-løsning, som sørger for transporten fra Københavns Hovedbanegård til Opalsøen tur/retur, inklusiv partoutbillet til festivalen. 

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Hitmagerne holdt hof ved Hammershus

ANNONCE