Nyhed

AC/DC's Angus Young fik idé til legendarisk hit, mens han sad på toilettet

GAFFA.dk – alt om musik

Sådan opstod teksten til "Highway to Hell" 

AC/DC-lead-guitaristen Angus Young afslører, at idéen til ”Highway to Hell” kom, mens han sad på toilettet, skriver NME. Dette kom frem i et interview med Zane Lowe for Essentials Radio på Apple Music 1 – et radioprogram, hvor en række værter undersøger nogle af musikhistoriens mest legendariske hits.

Bandet var i Miami og skrive sange. Musikken til ”Highway to Hell” var på plads, men teksten manglede. Young fortæller:


"Jeg sagde, ”Okay, giv mig nogle minutter. Jeg gik på toilettet, og så sad jeg der og tænkte. Pludselig siger jeg: ”Jeg tror, jeg har den. Jeg har den. Jeg har den. Jeg har idéen i mit hoved”. Så kom jeg ind igen (i øvelokalet) og sagde ”jeg har det. Highway to Hell”, og Malcolm (Young, rytmeguitarist i AC/DC) sagde ”ja, det fungerer”.

Albummet Highway to Hell blev udgivet i 1979 og har solgt mere end syv millioner eksemplarer alene i USA. Singlen har til dato over 700 millioner streams på Spotify. Det var desuden bandets sidste udgivelse med vokalist Bon Scott, som døde det følgende år. Se videoen til megahittet her:


AC/DC's seneste album Power Up fra 2020 fik fire stjerner af GAFFA’s anmelder, som kaldte den legendariske gruppe for en ”ustoppelig, australsk rockmaskine”. Læs hele anmeldelsen her

Se videoen til singlen ”Realize” fra albummet lige her:


LÆS OGGSÅ: ARTIKEL: AC/DC’s ”Back in Black” fylder 40 – her er historien om klassikeren, fortalt af Angus Young

ANNONCE