Nyhed

Se Mustasch bede om tilgivelse i video

GAFFA.dk – alt om musik

"Undskyld, jeg beklager, det var ikke hensigten af krænke eller chikanere"

Det svenske hardrockband Mustasch beder om tilgivelse efter en dom for seksuel chikane og efterfølgende T-shirt-print i en video på bandets Facebook-side.

‘’På grund af de ting, der er skrevet om mig og bandet Mustasch i løbet af de sidste døgn, ønsker vi at afklare situationen’’, siger bandets frontfigur Ralf Gyllenhammer indledende i videoen. 

Og fortsætter:

‘’Jeg er dømt for en hændelse, som fandt sted i 2017. Jeg har betalt dagbøder og undskyldt til den pågældende, og nu benytter jeg lejligheden til at gøre det igen. Undskyld, jeg beklager, det var ikke hensigten af krænke eller chikanere. Desuden tager hele dette band, Mustasch, ansvaret for denne modbydelige, idiotiske trøje, som vi havde trykt. Den var i vores sortiment, men er blevet fjernet for længe siden. Vi beklager bittert og dybt, at vi overhovedet har trykt denne forbandede T-shirt’’.

Sagen har fået fornyet opmærksomhed, fordi Mustasch er blevet udvalgt til at deltage i Melodifestivalen, det svenske melodi grand prix. Bandets sanger Ralf Gyllenhammer blev i 2018 dømt til at betale en bøde på 10.000 kroner efter at have stukket en ølflaske ned mellem en kvindes bryster. Senere trykte bandet en T-shirt med et motiv, der viste netop en sådan handling.

Ifølge Aftonbladet har omkring 40 kvinder kontaktet SVT vedrørende bandets deltagelse i Melodifestivalen. Andre musikere har også kommenteret sagen, herunder rockmusikeren Scarlet. På Facebook skriver hun:

‘’Hvis du har en platform, du kan høres fra, så brug den til at gøre nytte og stop med at være et kravlende svin’’.

Hun skriver dette oven for en video, der viser hendes partner Martin Westerstrand fra bandet Lillasyster, som også deltager i Melodifestivalen. Westerstrand taler i klippet under en koncert om, hvordan det er at være kvinde i rockindustrien og kritiserer de mænd, der chikanerer kvinder.

Westerstrand og Mustasch er kolleger og har tidligere samarbejdet. For nogen tid siden sendte Mustasch en video på Facebook, hvor Westerstrand jammer sammen med bandet.

ANNONCE